Livsstil

”Vi firar att Jesus uppstod - nej, det var tvärtom, väl?”

Sex barn om varför vi firar påsk • Hubert, 4 år: Jesus uppstod för att tre kvinnor ville träffa honom. Julie, 11 år: Vi firar för att Jesus uppstår men jag vet inte varför han behövde dö.

Wilner, 7 år, Luleå: Vi firar påsk för att Jesus dog och uppstod igen, för att det skulle bli bättre! Och för att de ville döda honom.

Hubert, 4,5 år och Wilner, 7 år, Luleå.

Lillebror Hubert, 4,5 år: Och han uppstod för att tre kvinnor ville träffa honom.

Wilner: På påsk brukar vi ha svarta ballonger med olika synder på; man kan till exempel skriva död, krig, slåss, sparkas eller kasta en boll i huvudet. Sen pangar vi ballongerna när Jesus har uppstått.

Hubert: Vi brukar få påskägg med godisremmar! Och äter tårta också, för att Jesus lever.


Julie, 11 år, Stockholm: Vi firar påsk för att Jesus uppstår. Jag vet inte varför han behövde dö, men han behövde uppstå för att vara vid Guds sida. På påsken brukar jag leta ägg, äta ägg och två gånger har vi varit i kyrkan.

Julie Sjögren Carlqvist, 11 år.


Theodor, 10 år, Knivsta: Vi firar påsk för att Jesus dog och sedan uppstod. Soldaterna gillade inte Jesus och därför korsfäste de honom. Han uppstod därför att han är Jesus. Jag brukar fira påsk med att gå till kyrkan och äta mycket god mat.

Theodor, 10 år, Knivsta


Signe, 10 år, Knivsta: Vi firar att Jesus uppstod. Nej, det var tvärtom väl? Nej, det var det inte. Jag tror han gjorde det för att människor skulle förstå att man kanske skulle uppföra sig lite bättre. På påsken letar jag påskägg och äter godis.

Signe, 10 år, Knivsta


Selma, 7 år, Luleå:

Vi firar för att Jesus uppstod, för att han skulle bli kung. Vi brukar gå till kyrkan på påsk och äta och fira.

Selma, 7 år, Luleå
Fler artiklar för dig