Livsstil

Chefen som tar ledigt för att vara konferensvolontär

Simon Axlycke: Vi ser det som att göra en missionsinsats

I tio års tid har Simon Axlycke med familj varit med och basat över Mattorget på Torpkonferensen. Att förse konferensbesökarna med burgare, nachos och wraps har blivit Simons sätt att bidra till missionen.

Till vardags arbetar Simon Axlycke bland annat som interimchef och projektledare. Ett välkommet avbrott varje sommar är dock midsommarveckan då familjen engagerar sig med liv och lust i maten på Torpkonferensen mitt på Närkeslätten.

– Det är jag och min fru och en kompis som heter Anders Nordström som jobbar som pastor Korskyrkan i Karlstad som gör det här. Våra barn älskar det. För oss är det en viktig sak som vi gör tillsammans som familj, berättar Simon Axlycke.

Torpkonferensen 2022

Mattorget på konferensen är uppbyggt som en foodcourt med möjlighet att köpa exempelvis nachos, hamburgare, wraps samt korv och köttbullar med mos från lunchtid till 22-tiden på kvällen. Bemanningen som Simon Axlycke och hans team har att leda är en brokig skara av frivilliga konferensbesökare, sommarjobbare från Örebro kommun samt barn och tonåringar som tycker att det är roligt att vara med och hjälpa till.

– Mycket av våra arbetsuppgifter handlar om att leda andra. Det är otroligt roligt att kunna ge möjlighet för barn och unga att få vara med och engagera sig. Det blir en slags lärjungaträning. Några av de bästa arbetarna vi har är tonåringar som började hjälpa till när de var tio. Dem brukar vi sätta in på fredagskvällen när det är fullt ös och massor med folk .

Simon Axlycke berättar engagerat att många av sommarjobbarna från Örebro kommun inte har en aning om vad Torpkonferensen är innan de kommer dit. Han beskriver hur många växer under veckan av det ansvar de får.

– När helgen kommer och det är som mest folk på konferensområdet är de ofta helt självgående. Man blir jätteimponerad. För de flesta är ju det här kanske det allra första jobbet man prövar på. Det är roligt att se.

Om vi drar in mycket pengar genom maten så kan ju mer av det som samlas in på gudstjänsterna i Ladan gå direkt till missionen.

Vad driver dig och familjen att göra det här år efter år?

– Vi tar en semestervecka varje år och åker till Torp och vi ser det faktiskt lite som att vi gör en missionsinsats. Matförsäljningen är ju med och finansierar själva konferensen och om vi drar in mycket pengar genom maten så kan ju mer av det som samlas in på gudstjänsterna i Ladan gå direkt till missionen.

Simon Axlycke.

– Sedan är det självklart otroligt roligt att få vara med och se till att hungriga konferensdeltagare kan få mat som smakar bra och som man kan få snabbt när man är på konferensområdet. Våra barn har ju vuxit upp med det här och längtar varje år till den här veckan. Så länge de tycker att det är kul kommer vi nog att köra på.

Hinner du själv gå på några gudstjänster under konferensen?

– Vi har skiftledare som hjälper oss med avlastningen så att det ska funka för oss som familj att även gå på något då och då. Men jag ska vara ärlig och säga att det är lite svårt att ställa om från det intensiva arbetet på Mattorget till gudstjänst. Att engagera sig blir också som en gudstjänst, men självklart försöker jag smita iväg på något nattmöte eller så också.

Fler artiklar för dig