Livsstil

”Att nå barn är väldigt annorlunda i dag än för tio år sedan”

Elsa Engh, Albin Tjäder och Birgitta Åkerlund var tre av deltagarna på Jesus till barnen

Tre deltagare på konferensen Jesus till barnen som gick av stapeln i helgen fick svara på frågan: Vad hoppas du få med dig från den här konferensen?

Elsa Engh, barnledare i Korskyrkan, Ludvika:

kvinna

– Jag har inte varit barnledare så länge, så jag hoppas få med mig många bra tips på hur jag kan möta barnen och hjälpa dem att se Gud.

Albin Tjäder, barnledare Livets Ord, Uppsala:

kille

– Jag valde ett seminarium om att nå barn i utsatta områden så jag är väldigt taggad på det och hoppas få med mig viktiga nycklar eftersom det här är något vi jobbar med mycket i vår församling. Sen hoppas jag också få ladda batterierna och fylla på med nya tankar och perspektiv.

Birgitta Åkerlund, ansvarig för söndagsskola och familjegudstjänster i Elimkyrkan, Örnsköldsvik:

kvinna

– Delvis handlar det om att få träffa andra som också jobbar i församling med barn och unga. Sen hoppas jag få inspiration att på ett kreativt sätt dela Jesus med barnen. Att nå barn är väldigt annorlunda i dag än bara för tio år sedan, de har svårare att hålla fokus länge. Du behöver andra rekvisita för att fånga barnen i berättandet och du behöver göra barnen delaktiga på ett kreativt sätt. Ett sätt som vi använder är att jobba med bönegudstjänster för hela församlingen, med kreativa bönestationer i kyrkan. De äldre brukar stå i kö vid förbönsstationen där barnen är med och ber för dig att Gud ska välsigna dig under veckan.

Fler artiklar för dig