Livsstil

Jesus viktigare än innebandyn för ”Lillåns målfarlige back”

Simon Möller har värvats till Mullsjö, med siktet inställt på SM-guld. “Innan varje match tar jag tid med Gud”, säger han.

“Tillsammans mot drömmen” är innebandylaget Mullsjö AIS slogan när de har siktet inställt på SM-guld. Det är också drömmen för 21-årige Simon Möller, Örebro, som nu värvats från Lillåns IBK. Sportexpressen kallar honom “Lillåns målfarlige back”.
– Jag älskar Jesus och det är min största passion i livet.

Han är mycket förväntansfull inför det treårskontrakt han fått och säsongen som nu dragit igång. Mullsjö AIS (MAIS) spelar i Svenska Superligan (SSL) som är Sveriges högsta liga i innebandy, till och med världens bästa innebandyliga.

– När jag steppar in på plan vill jag ge 100 procent, berättar Simon Möller.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Sen jag började spela innebandy har jag alltid haft höga mål, ett har varit att spela i SSL. Det ska bli jätteroligt och jag är tacksam till Gud för denna möjlighet.

Simon Möller, framgångsrik innebandyspelare från Örebro.

21-åringen har fyra raka säsonger i Lillån bakom sig, men det var nu under den senaste säsongen som han tog stora kliv i utvecklingen. Under vintern växte han ut till en nyckelspelare och svarade för hela 16 (11+5) poäng på 20 matcher som back, plus fyra mål på sex kvalmatcher. De tre senaste säsongerna har han spelat back men varit offensiv, något som bidrog till att Mullsjö AIS fick ögonen på honom.

– Jag är tacksam för tiden i Lillån. Vi hade en bra säsong bakom oss där vi kom till SSL-kval och vara nära att kvala upp men åkte ut i sista steget. Jag fick mycket förtroende och speltid under både säsongen och kvalet, vilket jag tog till vara på. Mycket av säsongens framgång kommer av att jag lade en väldigt bra grund på försäsongen där jag tränade stenhårt och kunnat vara skadefri.

Jag älskar Jesus och det är min största passion i livet. Jag tycker om att läsa Bibeln, be och sjunga lovsång.

—  Simon Möller

Vid sidan om innebandyn och musiken har Simon läst första året på ämneslärarutbildningen i Örebro och hoppas kunna byta till grundlärarprogrammet när flytten går till Jönköping och Mullsjö. Mullsjö och Jönköping är ingen främmande miljö för Simon. Under fem-sex år har han deltagit i All Star Week, ett kristet innebandyläger i Jönköping, där han fick höra om Mullsjö som innebandyklubb och träffa flera spelare.

– Jag har fått många vänner via All Star Week så att komma till Jönköpingsområdet känns riktigt bra. Under lägret hörde jag talas om Mullsjö, kulturen och den stora publiken. Jag drogs direkt till det laget och sen dess har jag hållit lite extra på MAIS. Jag tycker det är häftigt hur en hel by stöttar upp sitt lag och kommer på matcherna. Jag ser fram emot att få möta publiken och spela i den kokande Nyhemshallen där det brukar vara ett väldigt tryck.

Det kan komma 700 till 1000 på en match. Publikrekordet är över 2000 personer i Nyhemshallen. Simon betonar hur tron på Gud hjälper honom i livet som idrottsman och i vardagen.

– Jag älskar Jesus och det är min största passion i livet. Jag tycker om att läsa Bibeln, be och sjunga lovsång. Innan varje match brukar jag ta tid med Gud. Under kvalet sjöng jag ofta lovsång innan matcherna vilket jag upplevde hjälpte mig mentalt inför och under matchen. Det gav mig ett ökat lugn och mer fokus så att jag sen kunde spela ut. Jag upplever hur Gud ger mig frid och leder mig när jag spenderar tid med honom. I egen kraft kommer jag inte långt. Jag är i behov av Gud och hans nåd för att må bra både på och utanför planen.

Simon Möller, framgångsrik innebandyspelare från Örebro.

Tron speglar sig även i den musik som Simon skapar. Han växte upp i en av Örebros förorter, Brickebacken, och i den mångkulturella miljön har han också skapat musik som finns på Spotify och Youtube. Simon finns även på tiktok där han lägger ut innebandy och ibland musikklipp. Senaste månadens klipp hade en halv miljon visningar.

– Folk vet att jag är troende bland annat genom mina låtar där texterna ofta handlat om Guds kärlek och omsorg. Sedan min första låt “Chaufför” som jag gav ut 2019, har det blivit 16 låtar. Jag fick äran att också göra en medryckande låt till mitt förra lag Lillån IBK som gått viralt.

Hur går tankarna inför flytten till MAIS?

– Det känns fantastiskt roligt och jag har blivit väldigt väl mottagen av laget och föreningen. Jag ser fram emot att spela tillsammans med några av de bästa innebandyspelarna i världen. Det kommer såklart finnas utmaningar som kräver hårt jobb och tålamod men eftersom jag gillar utmaningar och att hela tiden utvecklas som spelare så längtar jag enormt tills säsongen drar i gång.

Simon Möller, framgångsrik innebandyspelare från Örebro.

---

Fakta: Simon Möller

  • Född 2001. Bor i Jönköping.
  • Familj: Föräldrarna Jonas och Gunilla, två syskon, Jonathan och Lovisa.
  • Studerar till lärare.
  • Från i höst spelar Simon i Mullsjö AIS – ett lag som hoppas på SM-guld.
  • Skapar musik och musikklipp som finns på Spotify och Youtube. Sedan första låten “Chaufför” 2019, har det blivit ytterligare 16 låtar. Texterna handlar ofta om Guds kärlek och omsorg.

---

Fler artiklar för dig