Livsstil

Hampeveckan ska hjälpa unga till en fungerande tro

It works! (Det fungerar!) är årets tema för Hampeveckan. Under vecka 27 kommer hundratals ungdomar att få höra att ”det fungerar att tro på Gud”.

1 av 2

– Även när man inte förstår allt, eller får ihop allt, eller när saker och ting inte blir som man har tänkt sig fungerar Gud, förklarar Johan Brännberg, assisterande pastor i Botkyrka pingstförsamling.

Går det att vara kristen? Och går det att leva efter vad som predikas? Det är två av frågeställningarna som kommer att belysas under lägret.

Johan Brännberg, pastor.

– All religiös forskning visar att det krävs emotionella, kognitiva samt sociala erfarenheter och upplevelser för att få en levande tro. Saknas någon av de tre delarna blir man väldigt sårbar för omständigheter som man inte alltid rår över. Till exempel om familjen flyttar till en ny ort.

Tar upp psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa är också något som kommer att lyftas under lägret.

– Med tanke på hur många som mår dåligt i samhället i dag är det ganska naturligt att ungdomar på lägret också kämpar med olika saker.

Hampeveckan har många år på nacken. Några nyheter i år?

– I grund och botten vill vi samma sak – att ungdomarna ska få möta Jesus. Sedan försöker vi så klart hitta nya grepp och där är temat en viktig bit, säger Johan Brännberg.

Fler artiklar för dig