Livsstil

New wine vill göra sommarkonferens för alla folk

På New Wines sommarkonferens är det Guds rike och de andliga gåvorna som står i centrum. År 2017 har man satsat extra på att göra konferensen tillgänglig för de som inte har svenska som modersmål.

1 av 2

Konferensen har ägt rum sedan 2001 och precis som förra året håller man till i bandyarenan Arena Vänersborg. Arrangören, New Wine, är ett ekumeniskt nätverk med rötterna i anglikanska kyrkan i England, med syftet är att stötta och uppmuntra lokala församlingar att sprida Guds rike.

– Det är en stor konferens med familjekänsla och handlar främst om att bygga relationer. Hit kommer man för att knyta kontakter, lära känna varandra och utrustas för att sprida Guds rike runt om i landet, säger Hans Wolfbrandt, nationell ledare för New Wine.

Alla ska förstå oavsett språk

Han berättar även att man i år satsar mycket på att göra konferensen så tillgänglig som möjligt oavsett vilket språk man talar. Rubriken på årets sommarkonferens är Alla folk, ett tema som inte minst hänger ihop med de många nya folkgrupper som kommit till Sverige den senaste tiden.

Hans Wolfbrandt.

– Vi kommer att ha seminarier på både arabiska och farsi. Att presentera en Gudsrikesteologi på nya svenskars eget modersmål känns väldigt spännande.

Nytt för i år är även bland annat ett lovsångsspår som ska inspirera och utrusta lokala lovsångsledare att tjäna i sina respektive församlingar.

Fler artiklar för dig