Det kan låta lite paradoxalt, det håller de själva med om, att hon som är uppväxt i en liten stad utanför Sarajevo, och som kom hit under kriget 1993, och han som flyttade med sin familj till Sverige från Syrien, vill satsa på att nå villa-, volvo- och vovve-svenskarna. Vore det inte lättare att försöka nå dem som gjort samma resa som de själva?
– Ja, vi har pratat mycket om det, men hur vi än vrider och vänder på det så har vi båda en jättestark passion för att nå ”medel-Svensson” som kämpar med familjen, har heltidsjobb och barn på förskolan, säger Hemen.
Det vill säga, människor som de själva. För många har nog det unga, drivna pastorsparet, som i dag bor i Norrköping med sin dotter Juvelina, flugit under radarn, men de har i snart tio år drivit en webbyrå parallellt med att de under de senaste sju åren varit ledare för två församlingsplanteringar, senast en i Eskilstuna, knuten till Lifecenter i Västerås. Och nu är det snart dags för dem att pröva vingarna på riktigt. De har i många år burit en längtan att starta en kyrka i Norrköping, och befinner sig nu i slutfasen på ett samtal med en etablerad församling som troligtvis kommer att bli deras moderkyrka. Förhoppningen är att de ska vara igång inom ett år.
– Vi har kämpat lite med vilken typ av kyrka vi vill vara. Ska vi vara en ”attraktionell” kyrka som bygger på stora samlingar och är mer modern i sitt uttryck, vilket vi trivs med, eller ska vi satsa mer på ”simple church”-modellen med hemgrupper och lärjungaträning, eller ska vi rikta in oss på det mer liturgiska, som vi också ser styrkorna i, säger Hemen.
Frågorna är många, men drömbilden är så klart att det ska bli en kyrka för alla och alla generationer, säger Irena, och berättar att det troligen kommer landa någonstans mitt emellan de tre varianterna. De är mitt uppe i sitt researcharbete nu i alla fall. Hemen jämför lite med hur människor som är på väg ut i utlandsmission förbereder sig med att läsa på om kulturen, se vilken mat folk äter och lära sig språket.
– Vi svenskar är rätt dåliga på vår egen kultur, och borde göra mer research kring de människor vi som kyrka vill nå.
Men oavsett vilken typ av kyrka de kommer att dra igång, så kommer bibelundervisningen att få en central plats i gudstjänsten.
Ända sedan de blev frälsta, Irena som 15-åring och Hemen som 19-åring, har Bibeln varit ett av deras största intressen. När de blev ett par 2005 var passionen för Gud och att dela med sig av sin tro det stora samtalsämnet på dejterna. Och genom sitt nya projekt Bibelpodden kan de nu göra precis det.
– Vår längtan är att vår podd på något sätt ska hjälpa folk att upptäcka och förälska sig i Bibeln, säger Irena.
De har ingen teologisk utbildning bakom sig, enligt Hemen är de inte "typerna som har gått skolbänkens väg". I stället har de med sig många års egenstudier och erfarenheten av att undervisa i ryggen.
– Det finns så många som undrar över saker som står i Bibeln och det hoppas vi på ett enkelt sätt kunna ge svar på här genom att föra samtal om livet och aktuella händelser med Bibeln som grund, säger Hemen.
Men de sticker inte under stol med att det var med viss bävan de drog igång. Hur skulle det tas emot? Fick de ens göra något så ansvarstyngt som att sitta och tolka bibeln så här, och skulle någon lyssna?
De hade nog räknat med att det skulle ta några år innan podden fick fäste, men ända sedan starten för drygt tre månader sedan har Bibelpodden hållit sig kvar på topplistan över mest lyssnade poddarna inom religion och andlighet. Och även om poängen inte handlar om vare sig topplistor eller lyssnarsiffror så är det glada att de fått sådan god respons.
– Vi är ju inga kända personer, och kommer inte från några kända familjer. Vi är bara två enkla människor som älskar Gud, säger Irena och skrattar.
– Och genom den feedback vi fått vet vi att många uppskattar den typen av samtal som vi för, de tycker att det känns som om de sitter med som en tredje person hemma vid vårt köksbord när vi resonerar, fortsätter hon.
De vet att en del av lyssnarna är präster och pastorer, andra har varit troende i hela sina liv men inte läst Bibeln så mycket, och ytterligare andra ser sig inte alls som kristna men har börjat följa dem efter att ha sett inlägg om dem på sociala medier.
– Och det är ju precis det vi vill. Den kristna tron är ju världens bästa budskap, och vi vill att så många som möjligt ska få tag i det, säger Hemen.
Ämnena de tar upp handlar bland annat om sådant de själva jobbar med i sina egna liv, som att finna vilan i Gud och synen på sig själv. Ett av de kommande programmen kallar de "Bråk, bråk, bråk".
– Vi är båda drivna och har starka viljor, men vi har börjat lära oss hur vi fungerar nu efter över tio års äktenskap, säger Irena.
– Tror vi i alla fall, lägger Hemen till och så skrattar båda två.
Det finns ingen risk att ni sliter ut relationen genom att göra allt tillsammans?
– Vi gillar att jobba ihop. Vi har försökt föreställa oss hur det skulle vara att inte göra det, och det är inget vi kan tänka oss, säger Hemen.
– Vi insåg tidigt att det inte skulle funka att den ena av oss körde medan den andre satt och väntade på sin tur. Vi blev tvungna att hitta ett sätt att leva så att båda får göra det vi brinner för.
– Och vi hittade ju varandra i kallelsen – att få andra människor att upptäcka vem Jesus är, lägger Irena till.
Det är där de har sin styrka, och sina gemensamma gåvor, menar hon. Just ordet gåvor är något som hela tiden kommer upp under vårt samtal. Det vill säga de gåvor de menar att Gud har lagt ner i varje människas liv, och hur vi väljer att förvalta dem.
Under sina år som pastorer har de mött många människor med förmågor och drömmar som de aldrig har släppt fram, kanske beroende på "inte ska väl jag"-känslor, eller dåligt självförtroende.
– Vi har sett en del jante i kyrkan, hur vi kristna vill ”hjälpa till” genom att hålla tillbaka varandra, så att ingen blir för högmodig. Ingen får tro för mycket om sig själv, ingen får vara för mycket, eftersom Bibeln talar om att vi ska vara ödmjuka. Men jag tror att vi behöver mer av det motsatta, säger Hemen.
– Om man är bra på något ska man inte hålla det för sig själv utan göra något av det.
Fler kristna borde fundera över vad de brinner för, menar Irena, och våga tro att det som deras hjärta bultar för, oavsett om det är att hjälpa hemlösa, bygga hemsidor eller leda lovsång, är något som finns där av en anledning.
– Vi vill uppmuntra människor att upptäcka sina gåvor, säger Irena.
Och om alla skulle satsa på att göra det de är bra på, så skulle man samtidigt kunna hjälpa andra att förvalta det som lagts ner i dem. Och då är vi åter tillbaka till en av anledningarna till att de drog igång sin podd.
– Bibelpodden är vårt sätt att förvalta våra gåvor. Vi tror att vår gåva är att lära ut det som står i Bibeln på ett sätt så att människor kan förstå och växa i sin tro, säger Irena.