Livsstil

Dagen gästar kyrka full av aktiviteter

På söndag gästar Dagens jubileumsturné Pingstkyrkan i Örnsköldsvik. En växande kyrka full av aktiviteter för människor i alla åldrar.– Generellt brukar det heta att Örnsköldsvik är en ganska kyrklig stad. Man går till kyrkan och håller på med idrott, säger Helena Näslund.

Hon har arbetat som administrativ chef i Pingstkyrkan i Örnsköldsvik sedan 2013. Hon är med och gör det mesta. Allt förutom att predika, säger hon på skoj. Hon är inte pastor men är på sätt och vis herde ändå. Bland annat genom att valla volontärerna rätt. I Pingstkyrkan i Örnsköldsvik är det ständigt verksamhet på gång. Second hand, tjejfrukostar, babysång, konfirmation, böneträffar och härbärge är bara några exempel på vad som sker i församlingen.

– Församlingen är en fantastisk miljö att arbeta i och med, både med teamet men även med alla medlemmar. Det är cirka 1 100 medlemmar, säger Helena Näslund.

Och arbetet växer. Exempelvis samlas ungdomarna varje fredag. För några år sedan var de bara två. I dag kommer upp till 50 ungdomar varje samling.

Helena Näslund ser fram emot Dagens besök till söndagens gudstjänst.

– Det är jättetrevligt. Vi nappade på en gång. Det är roligt att få frågan.

Många som känner pastorn

Extra kul tycker hon att det ska bli att höra Ulrik Josefsson predika. Han brukar vara med på Lapplandsveckan och därför är det många i församlingen som känner till honom.

– Det är fokus på fel saker i många nyhetsrapporteringar. Men jag tycker att Dagen ger något annat. Jag hoppas att det är för att man har ett kristet perspektiv. Det behövs oavsett om man bor i Örnsköldsvik eller någon annanstans, säger Helena Näslund.

Linnéa Jimenez

---

Fakta:

  • Var: Pingstkyrkan i Örnsköldsvik, Lasarettsgatan 11A

    När: Söndag 18 oktober kl 11.00

    Predikant: U­lrik Josefsson

    Örnsköldsvik, 18/10: Pingstkyrkan, kl 11.

    Göteborg, 25/10: Saronkyrkan, kl 11.

    Stockholm, 1/11: Skarpnäckskyrkan, kl 10.

    Norrköping, 8/11: Pingstkyrkan, kl 11.

    Göteborg 8/11: Smyrnakyrkan, kl 11.

    Östersund, 15/11: Pingstkyrkan, kl 11.

    Värnamo, 22/11: Missionskyrkan, kl 10.

    Uppsala 20/12: Pingstkyrkan, kl 11.

    70-årsturnén

---

Fler artiklar för dig