Livsstil

Vad är hemligheten bakom en frasig våffla?

3 våffelfrågor till Therésia Erneborg, före detta Dagenjournalist som driver bakbloggen Söta saker.

Vad är hemligheten bakom en frasig våffla?

– Jag använder min morfars recept. Han brukar ta i en skvätt vichyvatten i smeten som gör våfflorna krispiga och frasiga.

Har du några våffeltips utöver de vanliga?

– Ja, våfflor behöver inte bara ätas som vi brukar med sylt och grädde på. Man kan till exempel ta i lite extra av allt och göra dem tjockare, mer amerikanska. Sedan kan servera dem med sirap och en klick smör. Eller så kan man stapla våfflorna med vaniljkräm emellan till en våffeltårta.

Varför inte bara färdig våffelmix?

– Pulvervåfflor är bättre än inga våfflor alls. Men det är en stor skillnad i smaken, och sedan vet man ju inte riktigt vad man får i sig av tillsatser och sådant.

Hur många våfflor äter du själv i dag?

– Jag brukar orka många, fem stycken ungefär! Inför våffeldagen förbereder jag smeten innan jobbet och häller den i ett tomt mjölkpaket. Sedan kan jag sätta igång och grädda när jag kommer hem. Någon form av våffelfest tänker jag ställa till med i kväll.

Fler artiklar för dig