Det hade redan varit proppfullt i lokalen en bra stund när The Masters Voice några minuter över sju applåderades in av den förväntansfulla publiken. Första låten var "What a mighty God we serve" Det kändes som en programförklaring för kvällen. Med solo av Anders Mårtensson höjdes tempot rejält i "We bless your name" . Efter det kunde nog ingen sitta still. Sedan följde ett par timmar med gospel på högtryck. Här fanns allt man kan önska av en gospelkonsert: hängivenhet, sväng, lovsång och glädje. Det blev både gammalt och nytt, allt med total inlevelse. Ett antal tidigare medlemmar förstärkte kören under större delen av kvällen. Det verkade som om alla gav allt för detta speciella tillfälle och publiken var med på noterna.
The Masters Voice har länge varit en av Sveriges mest kända gospelkörer. Sedan starten 1988 på Kungliga Musikhögskolan har man arbetat med ett stort antal namnkunniga artister som till exempel: Michael Ruff, Daryl Coley, Roland Utbult, Carola, Cyndee Peters, Tommy Körberg, Lill Lindfors och många fler. De har gjort turnéer i Sverige och utomlands samt spelat in fyra skivor. Kören består i dag av 20 personer samt kompgrupp. Alla bidrar till körens speciella sound. Det märks också vilken styrka det är att ha tillgång till så många fantastiska solister i kören. Den musikaliska kvaliteten är en sida av The Masters Voice. En annan är att alla medlemmar delar en levande tro på Gud. Det är något som märks tydligt i introduktioner till låtarna och som inte går att missa i inlevelsen i musiken. För den här kören handlar musiken om livet. Man har blivit berörda av Gud och vill dela med sig av det.
Jubileumskvällen innebar också ett avsked. Maria Sandell slutar som ledare för The Masters Voice. Rörd och glad berättade hon vad tiden med kören betytt för henne. Om hur uppdraget att leda Master´s voice lärt henne att vara beroende av Gud.
- Jag älskar er i kören. Ni är ett föredöme som vågar vara hängivna och satsa på det ni tror på. Det är en bristvara i vår tid. Ni har varit min andra familj och jag önskar er Guds rika välsignelse. Jag är övertygad om att han kommer att leda er vidare, säger Maria Sandell.
Vem som ska ta över efter Maria Sandell är fortfarande oklart.
Låtvalet mot slutet var intressant. "I´m on my way", "The best is yet to come" och "The winner is on our side" som extranummer. Både The Masters Voice och Maria Sandell verkar redan ha vänt blicken från det som varit mot allt det spännande som väntar under vandringen med Gud och musiken.
1) Att ha fått stå i en svart kyrka i London och mötas av en underbar respons och jubel. Det var under en resa 2003.
2) Kören kom att avgöra mitt liv till en stor del. Jag gick på musikhögskolan men funderade på att sluta och flytta hem till Dalarna. Det fanns en kristen grupp på skolan. I den startade kören. Det var anledningen att jag stannade i Stockholm. Sedan dess har kören varit en stor del av mitt och min familjs liv. De sjöng till exempel på min vigsel.
3) För framtiden önskar jag att kören går vidare med Gud och musiken. Att kören får fortsätta gå en välsignad väg och möta nya erfarenheter längs vägen .
1) När vi sjöng "Joy to the world" för 10000 pilgrimer utanför Födelsekyrkan i Betlehem. Det är mycket laddade minnen.
2) För mig har det betytt att förkroppsliga något jag tror på. Att få beröra och bli berörd.
3) Allt har sin tid. Förändringar behöver inte bli till det sämre. Jag är hoppfull. Jag tror vi växer med det som händer. Det positiva med kören är att vi får vara unikum med Gud som sammanhållande klister.
1) Det starkaste minnet är när vi sjöng utanför Födelsekyrkan i Betlehem. Människorna stod och skrek när vi sjöng. Det var något jag aldrig varit med om.
2) Kören har betytt otroligt mycket för mig. Den har helt enkelt blivit en del av min identitet. Det är fantastiskt. Jag har fått många nya vänner och ett andligt hem.
3) Nummer ett för framtiden är att vi måste hitta en ny ledare. Det är svårt att säga hur det blir. Säkert blir det annorlunda, men jag har vissheten att det blir bra.