Musik

Kristen supergrupp till Skärgårdssång

Sångaren från rockgruppen Chicago och svenska Per-Erik Hallin två av medlemmarna i bandet

Musik av Koinonia, Chicago, Andraé Crouch och Per-Erik Hallin. Det är vad som väntar publiken på årets festival Skärgårdssång där en kristen supergrupp under ledning av trummisen och producenten Bill Maxwell kommer att inta scenen.

All Star Band kallar sig den urstarka uppställningen som Bill Maxwell samlat ihop med musiker från såväl USA och Sverige som Danmark och Norge. Den 19 augusti spelar de på Skärgårdssång den första festivalkvällen på nya stället, Halmstad arena.

Uppställningen består av idel ädel musikadel. Lou Pardini sjöng flera år i supergruppen Chicago, men har även ingått i Koinonia där gitarristen Hadley Hockensmith är en välkänd profil. Danske basisten Lars Larry Danielsson har spelat med bland andra Lisa Nilsson och Michael Ruff. Norske artisten och låtskrivaren Arvid Pettersen har elva album på sitt cv och från Norge kommer även Trond Helgerud som varit kapellmästare för den norska upplagan av festivalen Skärgårdssång. De svenska färgerna försvaras av saxofonisten Sven Fridolfsson (någon som minns Himlaväsen?) och Per-Erik Hallin.

Nära Andraé Crouch

Bakom trummorna återfinns bandets kapellmästare och initiativtagare Bill Maxwell som genom åren spelat med allt och alla. Maxwell hade under många år ett nära samarbete med gospellegendaren Andraé Crouch, men har även spelat med tunga namn som Keith Green och The Winans.

För dem som händelsevis missat Koinonia så är det ett kristet fusionrockband bestående av några av Amerikas vassaste studiomusiker. Bandet var verksamt mellan 1980 och 1991 och hann under den tiden bli omåttligt populära i svensk kristenhet, inte minst genom sina besök på den årliga Scandinaviumgalan. Musikerna från gruppen har även senare besökt Sverige och framträtt i olika konstellationer då de framfört låtar av Koinonia.

Men All Star Band har en bredare repertoar än så och de har lovat att servera godbitar från de olika sammanhang där bandmedlemmarna tidigare har medverkat.

Fler artiklar för dig