Musik

Bianca Ingrosso solodebuterar med populär psalm

Som bloggare, entreprenör och mediepersonlighet har hon tjänat storkovan, men trots att Bianca Ingrosso är dotter till två artister har hon inte sjungit in sånger själv – förrän nu. Natten till fredagen släppte hon “Blomstertid”, en personlig tolkning av en av svenska folkets mest älskade sommarpsalmer.

Att hennes första singel blev just en psalm har en kort bakgrundshistoria. Så sent som förra veckan kunde Bianca Ingrossos röst höras i ett reklaminslag för ett av sina företag som marknadsför sminkprodukter. Hennes följare i sociala medier blev alldeles till sig och Bianca Ingrosso hyllades stort för sin sånginsats.

På sitt Instagramkonto publicerade hon själv flera inlägg där hon både syns och hörs sjunga Den blomstertid nu kommer på en prunkande sommaräng. Flera hundratusen följare har gillat inläggen och kommentar har strömmat in i tiotusental. De allra flesta tycks vara av åsikten att Bianca Ingrossos röst verkligen har “det”.

I ett eget inlägg på Instagram skriver Bianca Ingrossos mamma, Pernilla Wahlgren, i anslutning till videon om hur stolt hon är över dotterns mod:

Att se sin dotter gå från klarhet till klarhet..! Att våga släppa taget om sin rädsla, och istället ta kontrollen och äga – är precis vad hon gör nu. Lilla Bianca som alltid blev så nervös av att sjunga på scen att hon grät varje gång, trots att hon ÄLSKADE att sjunga.

Så många skivkontrakt hon blivit erbjuden, men inte velat. Inte vågat.

Så sent som i söndags, den 27 juni, gick Bianca Ingrosso in i studion och sjöng in hela sången. Den nyinspelade psalmen som ny finns på Spotify har fått en ny melodi och heter i Biancas tolkning kort och gott Blomstertid. Bakom inspelningen står skivbolaget TEN Music Group, samma bolag som Zara Larsson, Felix Sandman och Biancas lillebror Benjamin Ingrosso ligger på.

Av ännu ett Instagraminlägg från Bianca framgår det att fansens kärleksfulla reaktioner varit avgörande.

Trodde aldrig någonsin att detta skulle hända men ni fick mig att våga. Älskar sönder er, skriver hon.

---

Fakta: Den blomstertid nu kommer

  • Psalm med sex verser från 1695 med text av Israel Kolmodin.
  • Har skrivits om flera gånger, bland annat 1819 av Johan Olof Wallin.
  • 1979 modifierade Britt G Hallqvist de två sista verserna.
  • Den ursprungliga melodin räknas som en svensk folkmelodi vars kompositör är okänd.
  • I Svenska psalmboken har sången nummer 199 och är en av de mest älskade sommarpsalmerna som kommit att förknippas med skolavslutningar.

---

Fler artiklar för dig