Film och TV

Samuel Ljungblahd gästar SVT:s julvärd Tareq Taylor

Är julvärden och stjärnkockens egen önskegäst

I år är det tv-kocken Tareq Taylor som tänder ljuset i SVT på julafton. Nu står det klart att han får sällskap i studion av gospelartisten Samuel Ljungblahd.
– Det är en stor ära att få vara med, säger Ljungblahd.

När den prisbelönte tv-kocken Tareq Taylor fick uppdraget att vara årets julvärd i SVT hade han en lista med önskegäster. Högst upp på listan stod Samuel Ljungblahd.

– Tareq är uppvuxen med gospelmusiken och har lyssnat jättemycket på Cyndee Peters. Han berättade att han hade dammsugit Youtube på gospelklipp och märkte att det jag står för passar bra ihop med det han vill förmedla på julafton: glädje, värme och hopp, berättar Samuel Ljungblahd för Dagen.

Han befann sig i skidbacken i Kittelfjäll när Tareq Taylor kontaktade honom personligen med sin förfrågan.

– Tareq och jag har aldrig träffats, men han var varm och härlig. Det var som att snacka med en gammal kompis.

Utifrån Tareq Taylors önskan har Samuel Ljungblahd nu förberett två svängiga gospellåtar som han kommer att framföra i SVT på julafton tillsammans med sitt band och några sångare från gospelkören The Master’s Voice.

Medverkan i SVT gör att hans eget julfirandet blir lite annorlunda i år. Tillsammans med frun Anna och döttrarna Kayla, Kimberley och Vanessa kommer han äta julaftonsbrunch på hotell i Stockholm innan han tar sig till tv-studion och resten av familjen åker till svärföräldrarna i Småland.

Samuel Ljungblahd hoppas att de som tittar på SVT på julafton ska få med sig något av den värme och kärlek som han vill förmedla.

– Sedan är det ingen hemlighet att jag är den jag är och att jag står för det jag står för. Att få sjunga om Jesu födelse, som är så centralt i min tro, känns fantastiskt.

Fler artiklar för dig