Kultur

Gunilla Persson vann Rockbjörnen - var nära att missa galan

Gunilla Persson, 65, fick pris för “Årets genombrott”. Uppträdde i somras på Emilia Lindbergs tältmöteskampanj.

Gunilla Persson prisades i kategorin ”Årets genombrott” när Aftonbladet i veckan delade ut sitt musikpris Rockbjörnen. Den 65-åriga sångerskan har förutom att delta i Melodifestivalen även sjungit om Jesus tillsammans med Emilia Lindberg på hennes tältmöteskampanj.

Hon är en stjärna på att skapa rubriker, den 65-åriga sångerskan och före detta Hollywoodfrun Gunilla Persson. Häromdagen reste hon från sitt hem i Pacific Pallisades utanför Los Angeles till Sverige för att vara med när årets Rockbjörnen-priser delades ut på Gröna Lund, eftersom hon själv var nominerad i kategorin ”Årets genombrott”. Men hennes flygplan fastnade på Heathrows flygplats i London på grund av en incident och det var nära att hon missade galan.

– Det blir alltid drama var jag än kommer någonstans, konstaterade Gunilla Persson till Aftonbladets reporter medan hon väntade på att planet skulle lyfta.

Gunilla Persson och Emilia Lindberg på scenen under evangelisationssatsningen "En ny tid".

Flögs in med helikopter

I somras skapade hon också rubriker, men då genom att faktiskt komma flygande i tid – i en helikopter som landade bredvid sångevangelisten Emilia Lindbergs stora mötestält i Örnsköldsvik.

Emilia Lindbergs tanke med den spektakulära entrén var att återskapa något som Målle Lindberg gjorde för precis 60 år sedan. Målle Lindberg, släkting till Emilia och även han sångare och evangelist, sänktes då ner från en helikopter, ackompanjerad av minst femton elgitarrister, i samband med att han var gäst på Surströmmingsskivan i Örnsköldsvik.

Efter en lyckad helikopterlandning i somras deltog sedan Gunilla Persson på tältmötet där hon fick sjunga om Jesus, något som hon längtat att få göra.

– Jag tror att sången är mitt nya kall, vägen jag ska gå. Jag ska stå på olika scener runt om i Sverige och sjunga. Så småningom ska jag sjunga om Jesus, sa hon i en intervju med Dagen så sent som i april.

Många olika scener

Och nu har hon alltså fått göra detta inför publik, och fler gånger lär det bli, det önskar hon i alla fall själv.

Men Rockbjörnen för ”Årets genombrott” fick hon främst för sin medverkan i Melodifestivalen där hon debuterade som artist med låten I won’t shake (La la Gunilla) och gick vidare till andra chansen. Gunilla Persson är tidigare känd från realityserien ”Svenska Hollywoodfruar” och numera alltså även som sångarevangelist.

---

Fakta: Rockbjörnen

  • Aftonbladets musikpris där fansen röstar fram vinnarna.
  • Galan hölls den 18 september och sändes från Gröna Lund.
  • Delas ut i kategorierna Årets kvinnliga artist, årets manliga artist, årets grupp, årets nykomling, årets svenska låt, årets utländska låt, årets fans.

---

Fler artiklar för dig