Kultur

Carola klar för norska versionen av Så mycket bättre

Blir första svensk att delta i programmet • “Så fint”.

Carola Häggkvist ska medverka i norska versionen av det folkkära programmet, som på norska heter “Hver gang vi møtes”. Därmed blir 57-åringen den första svenska artist som får vara med i den norska serien.

Det tv-sända musikprogrammet har visats på norsk tv sedan 2012 och i Sverige sedan 2010. I år tar man alltså för första gången in en svensk artist i det norska startfältet. Och det blir en av de största.

– I år gör vi en ny twist och har med oss den populäraste artisten från vårt grannland, nämligen Carola, säger Trygve Rønningen, programredaktör på TV2, i ett pressmeddelande som norska VG tagit del av.

Stor i grannlandet

De skriver vidare att “popdrottningen” “är lika populär i Norge som i sitt hemland Sverige”.

Säsongen som just nu spelas in på ön Kjerringøy i de norra delarna av Norge, kommer att sändas på norsk tv i januari nästa år.

Så sent som i somras höll Carola konsert i Norge, närmare bestämt i huvudstaden Oslo på självaste midsommarafton. På sin Instagram skrev hon bland annat om kvällen: “Alltså, heeeeelt otrolig PUBLIK och konsert ikväll i Oslo!! Älskade varje ögonblick och är så överväldigad & tacksam över kärleken Ni visade mig ikväll. Wow wow wow ..!!”

Kärleken verkar med andra ord vara ömsesidig.

Inspelning på nordlig ö

2014 deltog Carola i den svenska varianten, “Så mycket bättre” och delade då scen och matbord med artisterna Amanda Jenssen, Orup, Ola Salo, Kajsa Grytt, Love Antell och Familjen.

I den norska versionen får hon möta följande artister: Ina Wroldsen, Kjartan Lauritzen, Astrid Smeplass, Stein Torleif Bjella, Thomas Dybdahl och Jonas Benyoub.

I ett inlägg på sociala medier visar Carola några bilder på hur det ser ut på inspelningsplatsen i Nordnorge och uttrycker glädjen över att få vara en av deltagarna.

Inspelningen kommer pågå under cirka två veckor, fram till en bit in i september. Hon nämner också att hon fått en ny favorit i det norska gänget och det är sångerskan Ina Wroldsen, som bland annat skrivit musik till Beyonce.

“Tack kära Norge att jag blev inbjuden, som första svensk, att delta i detta fina program som har som huvuduppdrag att lyfta artisterna med fokus på musiken genom ärliga porträtt intervjuer där vi möts på samma villkor. Så fint. Det är unikt.” skriver Carola Häggkvist.

---

Fakta: Så mycket bättre

  • Musikprogram som sänts sedan 2010 på tv4, där kända artister möts för att bland annat göra nya versioner på varandras låtar.
  • I Norge heter programmet “Hver gang vi møtes” och har sänts sedan 2012.
  • I år är första gången som en svensk artist är med i den norska versionen.

---

Fler artiklar för dig