Film och TV

Mannen bakom ”The Chosen” hoppas på uppföljare om Mose och Apostlagärningarna

Efter framgångarna med ”The Chosen” drömmer skaparen Dallas Jenkins på en fortsättning och jämför Bibelns Mose med Tony Soprano

Succéserien, som hittills finansierats direkt av tittare via crowdfunding, har fått stor spridning och en hängiven följarskara. Nu avslöjar regissören sina drömmar om en fortsättning.

Skaparen och regissören bakom den populära tv-serien The Chosen, Dallas Jenkins, har i ett par intervjuer berättat om sina förhoppningar om att kunna göra uppföljare när den nuvarande serien går i mål med de planerade sju säsongerna.

Redan i slutet av den sjunde säsongen är tanken att berättelsen ska gå över till händelser från början av Apostlagärningarna, för att visa starten på lärjungarnas arbete, rapporterar GodKulture. Men Dallas konstaterar att han hoppas få ”fortsätta producera kyrkans historia” utifrån Apostlagärningarna.

– Jag skulle verkligen älska – och jag hoppas – att kunna fortsätta berätta historien om kyrkans födelse och den viktigaste tiden i historien, säger han.

Dallas Jenkins drömmer även om att få göra filmer eller serier om välkända personer från Gamla testamentet, som Noa, Mose, Rut och Boa.

– Mose var som en tvivlande Tony Soprano. Han var huvudet över den största familjen, men ville egentligen inte vara det, säger han till The Hollywood reporter

I samma intervju konstaterar Dallas Jenkins att The Chosen redan nu innehåller några ”påskägg”, alltså korta referenser, till dessa äldre berättelser. Även en animerad serie riktad till barn i samma ”värld” nämns som potentiell uppföljare.

Än så länge ligger fokus dock på att göra den femte säsongen av The Chosen, vars fjärde säsong nyligen blev tillgänglig. En filmversion av delar av den fjärde säsongen har under våren dessutom visats på biografer i både USA, Sverige och andra länder.

---

Fakta: “The Chosen”

  • Tv-serie om Jesus och hans lärjungars liv. Berättas främst utifrån perspektivet hos dem som mötte Jesus – hans lärjungar, familjemedlemmar, romerska soldater och andra.
  • Har fler än 12 miljoner följare på sociala medier och över 200 miljoner tittare, vilket gör den till en av de mest sedda tv-serierna i världen.
  • Slog tidigt rekord som det filmprojekt som dragit in mest pengar någonsin via crowdfunding.

---

Fler artiklar för dig