Nyheter

Kyrkan avvaktar efter skyfall utanför Lilla Edet

”Hoppas folk söker sig hit - får se vilka känslor som kommer upp”

Efter ett skyfall norr om Lilla Edet i Västergötland vittnade flera bilister på E45:an att de suttit med vatten upp till rutorna, följt av evakuering och timslång väntan.
– Jag hoppas att folk söker sig hit om de är oroliga, säger Marcus Stille, kyrkoherde i Svenska kyrkan i Lilla Edet.

Under söndagseftermiddagen började skyfallet som skulle leda till att E45:an tillfälligt behövde stängas av. Först rapporterades det om ett jordskred, men detta ändrades när Trafikverket bedömde att det var de kraftiga vattensamlingarna som gjort skada på motorvägen och de intilliggande påfarterna, enligt TT. Även villor runt omkring hade fått vattenskador, och på vägen berättade bilister för P4 Väst att de träffat på bilar med vatten upp till rutorna. Därefter blev det timslång väntan och evakuering.

– Det ökade väldigt snabbt, till slut satt jag i vatten och motorn stannade, sa en annan bilist till SVT Nyheter Väst, om hur vattnet strömmade in i bilen.

Marcus Stille är präst och kyrkoherde i Svenska kyrkan i Lilla Edet.

”Inte akut”

Enligt Marcus Stille, präst och kyrkoherde i Svenska kyrkan i Lilla Edet, är läget inte så pass akut att kyrkan behöver rycka in i nuläget.

– Det kommer nog bli ett samtalsämne i samlingar för detta hör inte till vardagen. Det är inte så omtumlande att vi behöver göra någonting som det ser ut nu men det kan ju alltid ändras, säger han.

Marcus Stille berättar att han och hans medarbetare kommer finnas med i kyrkans verksamheter, exempelvis kyrkans kafé.

– Då får man se vilka känslor och reaktioner som kommer upp där, så får vi agera efter det. Men man kan söka sig hit, det är viktigt och det hoppas jag att folk gör om de känner sig oroliga.

Fler artiklar för dig