Kultur

De spelar David och Goljat i nya Hollywood-satsningen

Brittisk kroppsbyggare axlar rollen som den bibliske jätten Goljat i Amazons kommande storserie

Serien ”House of David” bygger på en idé från mannen bakom Jesus Revolution, Jon Erwin. I rollerna ser vi bland annat en prisad musikalartist och en kroppsbyggare med öknamnet “Mardrömmen”.
– Hela vår ensemble är fantastisk och jag kan inte vänta på att en internationell publik ska få lära känna dem, säger Jon Erwin

House of David” berättar historien om bibelns David, som till slut blir kung i hela Israel. Serien följer hur kung Saul faller offer för sin egen stolthet och hur Gud oväntat befaller profeten Samuel att smörja tonåringen David till ny kung. “Medan Saul förlorar sin makt över sitt rike, befinner sig David på en resa för att upptäcka och uppfylla sitt öde, och navigerar genom kärlek, förlust och våld i hovet hos den man han är avsedd att ersätta. För att en ledare ska kunna resa sig, måste en annan falla”, skriver Amazon Prime Video högtidligt i den officiella sammanfattningen av serien.

Sökte en ”David” över hela världen

Arbetet med att rollbesätta serien tog fyra månader och sökandet pågick över hela världen. Serien bygger på en idé från kristna filmmakaren Jon Erwin, som bland annat ligger bakom succéfilmen Jesus Revolution. Jon Erwin kommer att vara exekutiv producent för serien om Bibelns David och han beskriver det omfattande arbetet som ledde fram till att hitta huvudrollsinnehavaren, den egyptisk-amerikanske skådespelaren Michael Iskander.

House of David är vår berättelse om en tretusen år gammal hjälteresa, och allt börjar med vår David, Michael Iskander, säger Jon Erwin i amerikanska Variety.

– Att hitta Michael och få arbeta med honom har varit en av de mest givande upplevelserna i mitt liv. Hela vår ensemble är fantastisk och jag kan inte vänta på att en internationell publik ska få lära känna dem på samma sätt som jag gör, fortsätter Jon Erwin.

“Mardrömmen” spelar Goljat

Michael Iskander är tidigare mest känd från den prisbelönta musikalen ”Kimberly Akimbo”. Kung Saul kommer att spelas av Ali Suliman medan Sauls fru, drottning Ahinoam spelas av Ayelet Zurer. Rollen som profeten Samuel kommer att spelas av Stephen Lang, känd bland annat från Avatar: The Way of Water. När det gäller rollen som Goljat fastnade man för den brittiska kroppsbyggaren, influeraren och actionskådespelaren Martyn Ford, även känd som “The Nightmare” (Mardrömmen). Martyn Ford har tidigare kunnat ses bland annat i F9: The Fast Saga och i Mortal Kombat 2.

Serien förväntas ha premiär någon gång under nästa år.

---

Fakta: House of David

  • Exekutiv producent: Jon Erwin.
  • David: Michael Iskander.
  • Goljat: Martyn Ford.
  • Kung Saul: Ali Suliman.
  • Drottning Ahinoam: Ayelet Zurer.
  • Profeten Samuel: Stephen Lang.
  • Premiär: År 2025.

---


Fler artiklar för dig