Kultur

Alla tiders sånger inleder sommaren med konserthelg i Nyhem

Aviserar uppföljare på de populära sångprogrammen från Nashville

Andra helgen i juni bjuder artisterna från Alla tiders sånger in till en konserthelg i Nyhemshallen utanför Mullsjö. Tanken är att det även ska lägga grunden till en inspelning av nya program, som en uppföljare till fjolårets hyllade serie från Nashville.

I stället för att dra land och rike kring och spela hela sommaren i olika kyrkor, har de ansvariga bakom musikprojektet Alla tiders sånger i samråd med artisterna beslutat sig för att fyra av en stor kanon vid ett enda tillfälle. Därför har de enats om att köra ett evenemang de kallar Alla tiders sånger weekend den 7-9 juni. Tre komponenter ligger till grund för den strategin, förklarar Anders Wisth, producenten vars ursprungliga programidé fått vingar.

Tre grundläggande skäl

– För det första är behovet av gemenskap väldigt viktigt för alla artister i detta. De har efterlyst det och när gänget träffades på Klintagården i somras hade vi god uppslutning.

– Komponent nummer två är människors längtan att få ta del av konserterna. Vi hade två fulla Frihamnskyrkor när vi körde Alla tiders sånger i Göteborg för ett tag sedan. Det var bra tryck och nu satsar vi på ett ordentligt event i Nyhemshallen.

– Tredje anledningen är att vi behöver lägga en grundplåt för nästa programsatsning, säger Anders Wisth.

Producenten Anders Wisth i samband med inspelningen av nya tv-serien "Alla tiders sånger" i Nashville.

Hur och när det kan tänkas bli av är ännu inte fastslaget, men helt säkert är att TBN Nordic har för avsikt att spela in en uppföljare på Nashvilleserien.

– Sannolikt blir det inspelning våren 2025, avslöjar Anders Wisth.

Ska spelas in i Sverige

Just nu undersöker han tillsammans med ett litet team olika scenarier för de nya programmen. Helt klart är att det inte blir någon Nashvilleresa den här gången.

– På samma sätt som Nashville var en slags bakgrund för det vi gjorde då, så vill vi hitta en annan bakgrund här hemma, en miljö där det finns inspirerande berättelser som passar in med sångerna.

Kommer fler artister att bjudas in den här gången?

– Det är en process vi funderar på, säger Anders Wisth.

När det gäller Alla tiders sånger weekend kommer artisterna att samlas ett dygn före första konserten, alltså på nationaldagen. Fredag kväll blir första publika evenemanget en konsert med fokus på gudslängtan och tillbedjan där det även blir inbjudan till nattvard och förbön. Lördag blir en helkväll med en konsertföreställning i två akter. Söndagen blir det en eftermiddagskonsert, för att undvika krock med lokala gudstjänster. Vid alla konserttillfällen framförs sånger från Nashvilleserien kompletterat med en ny repertoar.

– Självklart också mycket sing along, betonar Anders Wisth.

“En allkristen musikrörelse”

– Det känns spännande att göra den här grejen, fortsätter han. Vi håller till i Nyhemshallen bara en vecka innan pingströrelsen drar i gång sin stora konferens där med en ungdomshelg.

Som en förfest alltså?

– Ja, lite så. Det känns som att det skulle kunna bli väldigt bra. Vi har fått starka berättelser från de tidigare konserttillfällena där Gud verkligen har mött människor. Men Alla tiders sånger är ingen pingstföreteelse. Det är en allkristen, ekumenisk musikrörelse. Kanske kommer den att leda till att fler upptäcker Nyhemshallen, som ju passar väldigt bra för sådana här evenemang. Till och med Bill Gaither har haft konsert här.

---

Fakta: Alla tiders sånger weekend

  • Arrangeras i Nyhemshallen utanför Mullsjö den 7-9 juni.
  • Många av artisterna från tv-serien Alla tiders sånger kommer att medverka.
  • Det blir konserter fredag och lördag kväll, samt söndag eftermiddag.
  • Evenemanget blir också starten för en insamling till en inspelning av en ny programserie i samma musikaliska anda.

---

Fler artiklar för dig