Kultur

Prisade Gud under tårar när hon fick sin första Oscar

Inför miljontals tv-tittare världen över lyfte Da’Vine Joy Randolph fram Guds godhet

När den amerikanska skådespelaren Da’Vine Joy Randolph mottog sitt prestigefyllda filmpris började hon med ett konstaterande: ”Gud är så god”.

Oscarstatyetten är filmvärldens mest prestigefyllda pris. Natten till i måndags, svensk tid, var det den 37-åriga Da’Vine Joy Randolphs tur att ta emot sin första, för bästa kvinnliga biroll i filmen The Holdovers. Märkbart berörd äntrade hon scenen inför den stora publiken på plats, samt inför de närmare 20 miljoner människor världen över som följer tv-sändningen.

– Gud är så god. Ni vet, Gud är så god, sa Da’Vine Joy Randolph med eftertryck och med konstpaus.

– Jag tror att jag var ämnad för detta.

Mamman ledde karriären rätt

Sedan berättade hon om hur hon börjat sin bana som sångare, men att hennes mamma hade uppmuntrat henne att gå till teatern som låg på andra sidan gatan: ”Det finns något för dig där”, hade mamman sagt.

– Och jag tackar min mamma för att hon sa så! Och jag tackar alla människor som stöttat mig längs vägen, som har peppat mig och guidat mig – jag är så tacksam till alla er fantastiska människor.

Jag ber till Gud att jag får göra detta mer än en gång.

—  Da’Vine Joy Randolph

Da’Vine Joy Randolph har även medverkat i tv-serier som Only Murders In the Building och The Idol. Hon är också känd för sitt stora klädintresse och bär ofta iögonfallande klänningar vid officiella framträdanden, så även på Oscarsgalan då hon bar en ljusblå klänning från Louis Vuitton.

Bara vara sig själv

I sitt tal berättade hon också att hon under lång tid försökt vara någon annan, men att hon insett att hon bara behöver vara sig själv.

– Jag ber till Gud att jag får göra detta mer än en gång. Tack för att ni ser mig, ha en välsignad kväll! avslutade en tårögd Da’Vine Joy Randolph.

---

Fakta: Oscarsgalan

  • Gick av stapeln natten mellan söndag och måndag, svensk tid, på Dolby Theatre i Hollywood, Los Angeles.
  • Sågs av omkring 19,5 miljoner människor världen över. Det var den högsta siffran på fyra år och en ökning med fyra procent jämfört med 2023.
  • Sammanlagt delades 23 statyetter ut, varav den 37-åriga skådespelaren Da’Vine Joy Randolph vann i kategorin bästa kvinnliga biroll för sin insats i filmen “The Holdovers”.

---

Fler artiklar för dig