Kultur

Pappan: Jag bad Amanda hoppa av ”Love is Blind”

Pastorn Magnus Jonegård: Det är väldigt typiskt realityserier att det ska skapas mycket drama

“Love is Blind Sverige” fick en händelserik upplösning. I avslutningsavsnittet avslöjade pastorsdottern Amanda Jonegård och Sergio Rincón att de är gifta, bor ihop och dessutom väntar barn tillsammans.

– Vi är inte bara två Rincón här i dag. Vi väntar en tredje, säger Amanda Jonegård i sista avsnittet Återträffen.

En stor del av programmet kom dock att handla om att Sergio Rincón redan tidigare blivit pappa utan att veta om det.

– Barnet var fött innan vi var gifta. Man gör en utredning med faderskapstest, i slutet av året var det bekräftat. Vi vill vara ärliga, säger Amanda.

– Jag ska absolut ta allt ansvar i det här. Det vill jag tydliggöra. Jag vill inte prata av respekt för den tredje parten. Den här personen är inte här och kan försvara sig. Det har varit en tuff prövning på vår relation. Det har varit en chock för mig som man. Det har varit väldigt tufft. Men samtidigt kan jag säga att det gjort oss desto starkare, säger Sergio Rincón i avsnittet och får medhåll av Amanda Jonegård.

Det är konstigt i efterhand att alla kan följa och döma vilka val man har tagit.

—  Amanda Jonegård

Hon konstaterar senare i en intervju med SVT att det varit turbulent med all respons efter programmet.

– Det är konstigt i efterhand att alla kan följa och döma vilka val man har tagit, mycket är ju bortklippt också, säger Amanda Jonegård.

Programmet Love is Blind Sverige har fått ett enormt genomslag. En karaktär som lite motvilligt hamnat i det mediala blickfånget är frikyrkopastorn Magnus Jonegård, som är pappa till Amanda. Till Dagen erkänner han att han var tveksam när han först fick höra att hans dotter skulle bli en av deltagarna i dejting-showen.

– Jag var bland annat orolig att man skulle förlöjliga den kristna tron i serien, säger han.

Love is Blind

Vad sa du när du fick höra att Amanda skulle vara med i programmet?

– Jag bad henne faktiskt att hoppa av. Men det gick ju inte, hon hade redan skrivit på. Så jag och min fru bestämde oss för att stötta Amanda i detta, säger Magnus Jonegård.

Magnus Jonegård 2021

I programmet fick han tillfälle att förhöra sig lite om sin blivande svärson Sergios gudstro.

– Jag kände att jag ville ställa några frågor. Sergio har katolsk bakgrund och svarade lite annorlunda, så jag försökte precisera frågan runt Jesus. Han kommer från en annan tradition, men det är ju samma tro, samma bibel, konstaterar Magnus Jonegård.

Han beskriver att han upplever att vissa passager i serien varit vinklade till Sergios nackdel i klippningen.

– Vår bild är att produktionen målat upp Sergio som ”the bad guy”, medan vi lärt känna en annan Sergio. Jag har förstått att han har haft det kämpigt med olika kommentarer i sociala medier efter programmet. Det är väldigt typiskt realityserier att det ska skapas mycket drama.

Magnus Jonegård, som nu snart får sitt tionde barnbarn, är dock inte alltigenom kritisk till programmet.

– Jag är glad att de skildrat detta med den kristna tron så pass respektfullt. Det kändes också gott att man hade valt Hans Bratt Hernberg från S:ta Clara kyrka som vigselförrättare i bröllopsepisoden, konstaterar han.

Dagen har sökt Amanda Jonegård för en kommentar.

Fler artiklar för dig