Kultur

Miljoner tittade när Amanda fann kärleken i ”Love is blind”

Pastorsdottern Amanda Jonegård hoppades att pappan skulle andas ut när han fick träffa Sergio Rincón som hon mött i realityserien

Det blev ett annorlunda möte i ”Love is Blind Sverige” när frikyrkopastorn Magnus Jonegård ville få klarhet i om dotterns tilltänkta man trodde på Jesus

Netflixsuccén Love is Blind Sverige har rönt internationell uppmärksamhet och mitt i händelsernas centrum står pastorsdottern Amanda Jonegård, uppvuxen i Småland. Nyligen valde hon att gå vidare och förlova sig med Sergio Rincón, som hon lärt känna inför tv-kamerorna utan att få se hans ansikte.

Efter att paret sagt ja till varandra och fått ses i verkligheten valde Amanda Jonegård att ta med Sergio hem till sina föräldrar, pastorn Magnus Jonegård och hustrun Gunilla. Hos föräldrarna tas paret emot med värme, men det är tydligt att det också finns en oro i luften. Magnus Jonegård är ärlig med att han tycker att det hela gått väldigt fort. Han beskriver att han känner sig skärrad och att han som pastor inte känner sig trygg med den snabba process som lett fram till det stundande bröllopet.

När Magnus Jonegård får ett eget samtal på tu man hand med Sergio passar han på att fråga hur den potentielle svärsonen har det med tron. Sergio Rincón ser aningen besvärad ut, men försäkrar att Gud är en central del i hans liv.

– Men du tror på Jesus? frågar Magnus Jonegård.

– O, ja, svarar Sergio Rincón.

I det enskilda samtalet säger Sergio Rincón i sin tur att han vill be Magnus Jonegård om dottern Amandas hand. Frikyrkopastorn replikerar jakande att den handen har Sergio redan fått från dottern själv och att han kan se att paret är förälskade.

Trots sin initiala tveksamhet till det snabba giftermålet återkommer Magnus Jonegård till hoppet om att Gud ska hålla sin hand över det förhållande som tagit sin början i realityserien.

– Vi får lägga det i Guds händer och be att frågetecken rätas ut till utropstecken efter hand, säger han.

Amanda Jonegård har varit tydlig med sin kristna tro genom hela programserien. Redan vid det första mötet med Sergio berättade hon att hon är kristen och att hon hoppades att tron inte skulle vara något man tänkte alltför olika kring.

Pastorsdottern Amanda Jonegård hoppades att pappan skulle andas ut när han fick träffa Sergio Rincón som hon mött i realityserien. 
Det blev ett annorlunda möte i ”Love is Blind Sverige” när frikyrkopastorn Magnus Jonegård ville få klarhet i om dotterns tilltänkta man trodde på Jesus

Hon förklarade senare att hennes pappas arbete som pastor också påverkat hennes eget liv.

– Min pappa är pastor så det är något som har influerat mig i livet. När man gifter sig vid altaret är det väldigt symboliskt att en pappa räcker över sin dotters hand och jag måste känna att det ansvaret går att räcka över, att det är en sån man, så att pappa kan andas ut lite.

---

Fakta: ”Love is Blind”

  • Programformatet Love is Blind bygger på en amerikansk förlaga och konceptet går ut på att ett antal singlar träffas i dejtingkapslar. Utan att kunna se hur den andre ser ut får paren prata och lära känna varandra och avgöra om de vill gifta sig med varandra eller inte.
  • Svenska Love is blind har blivit en internationell tittarsuccé på Netflix, men serien har också fått kritik då många tittare menat att de svenska deltagarna är alltför utseendefixerade.
  • Serien Love is Blind lanserades första gången 2020 i USA. Därefter har både en japansk och en brasiliansk version släppts och nu också en svensk variant.

---

Fler artiklar för dig