Kultur

Alla tiders sånger fick tv-pris: ”Många vill ha mer av detta”

Anders Wisth: Oerhört positivt att människor känner sig berörda

Succéprogrammet ”Alla tiders” sånger”, som producerats av TBN Nordic, har fått ett norskt tv-pris.
– Det är oerhört positivt att människor känner sig berörda, säger producenten Anders Wisth.

Priset delas ut årligen av den norska kristna lobbyorganisationen Tro och medier. I år går Medierosen, som priset kallas, till den kristna tv-plattformen TBN Nordics stora satsning Alla tiders sånger.

Där sjunger svenska och norska artister andliga sånger i en unik inspelning från Nashville. Programmet visades i Sveriges Television i augusti och i norska NRK på pingstdagen och annandag pingst. Och det är den norska sändningen som nu fått pris.

– Att människor blir uppmuntrade, får tröst, upplever glädje och framtidstro när de tittar på programmet är förstås mycket glädjande. Och att de skriver uppmuntrande ord till NRK och säger att de vill ha mer av detta är fantastiskt.

Spelades in i november

Det säger Anders Wisth, som tog initiativet till projektet och som fungerade som producent under inspelningarna i Nashville i november förra året. Tillsammans med Urban Ringbäck tog han emot priset för TBN:s räkning vid en ceremoni i Filadelfiakyrkan i Oslo i onsdags.

– NRK, och även SVT, överraskades nog av all den positiva respons som tittarna gav, säger Anders Wisth och framhåller både det goda samarbetet med TV-Inter i Norge och alla de artister som ställt upp och levererat på en hög nivå.

När programmet sändes i SVT hade det titeln Saliga sånger – Nashville. I Norge var titeln Alle tiders sanger.

Anders Wisth och Urban Ringbäck fick ta emot ett diplom och en blombukett.



Fler artiklar för dig