Kultur

Redan svensk biljettsuccé för filmen ”Jesus revolution”

“Vi är alla lite överrumplade över efterfrågan på filmen”

Försäljningen av förhandsbiljetter till filmen ”Jesus revolutionen” har gått över alla förväntningar. Tack vare det kan filmen gå upp på bio på fler svenska städer än förväntat.

Den 14 september har den amerikanska filmen ”Jesus revolution” premiär i Sverige, en spelfilm som handlar om hur Jesusrörelsen växte från på 1970-talet. Och intresset visar sig vara oväntat stort. I fredags släpptes biljetterna och det dröjde inte länge förrän salongerna var utsålda.

– Jag har fått rapporten om att över 4 000 biljetter är sålda av Filmstaden, sedan har även Svenska bio sålt några tusen till, säger Maria Viklund från produktionsbolaget Barfota Productions som tagit filmen till Sverige.

– Det här är jätteroligt och det har gått över både vår och Filmstadens förväntningar. Vi är alla lite överrumplade över efterfrågan på filmen.

Flera visningar

Maria Viklund berättar att filmkedjorna valde att sätta upp filmen lite på prov och om det visade sig att filmen skulle locka publik skulle det kunna bli fler visningar. Och redan nu ser det alltså ut som att ”Jesus revolution” kommer att fylla biosalongerna i samband med premiären och trycket på att få köpa biljetter öppnar för att filmen kommer att visas längre än planerat och även få större geografisk spridning.

Kan man se filmen i hela Sverige?

– Ja, absolut. Filmstaden visar den i alla sina städer, Svenska bio till en början i vissa utvalda, men det ska nu utökas till Halmstad, Mora och Visby, så de lägger till fler städer efter hand.

– Men alla biografer har den inte, utan de får boka upp filmen via oss.

Ekumeniskt stöd

Maria Viklund kanske är något jävig, men hon menar att filmen är jättebra.

– Den sticker också ut när det gäller utbudet av biofilmer. Det är kul med ett historiskt skeende, en berättelse om Jesus-rörelsen på 1970-talet med hippies som är fast i droger och får en nyfunnen tro på Jesus. Det är ett hoppfullt budskap, samtidigt som man inte blundar för problemen.

Hon lägger också till att det är roligt att kristna från så olika sammanhang har gett sitt stöd, vilket känns extra kul då Jesusrörelsen då den växte fram var en väldigt ekumenisk rörelse.

Maria Viklund är producent och regissör för filmen "Barfota rop"

---

Fakta: Jesus revolution

  • Filmen ”Jesus Revolution” är ett 120 minuter långt drama från 2023. Huvudrollerna: Kimberly Williams-Paisley, Joel Courtney och Jonathan Roumie.
  • Det beskrivs som den sanna historien om ett nationellt andligt uppvaknande i början av 1970-talet och dess ursprung inom en gemenskap av tonårshippies i södra Kalifornien som fick en världsvid spridning.

---

Fler artiklar för dig