Kultur

Singel från projektet ”Alla tiders sånger” släppt

Singel från projektet “Alla tiders sånger” släppt

I veckan stod det klart att Sveriges Television kommer att sända en del av musiken som en stor grupp svenska artister spelade in i Nashville i november förra året. Den 17 augusti är det dags för programmet “Saliga sånger – Nashville”, men redan nu finns en specialskriven singel som sammanfattar hela projektet.

Pastorn och musikern Urban Ringbäck är en av de trettiofem musiker som i höstas åkte till Nashville för att spela in en uppföljare av det populära tv-programmet ”Minns du sången?”. Projektet fick namnet ”Alla tiders sånger” och nu finns sången med samma namn att lyssna på.

– Sången fångar hjärtat i det som skapats och sammanfattar hela projektet, förklarar Urban Ringbäck i ett pressmeddelande.

Tillsammans med sångerskan Evelina Gard har Urban Ringbäck varit musikalisk ledare för projektet ”Alla tiders sånger”. Under arbetet fick de återupptäcka sånger från olika tider – från klassiker och ”väckelsehits” till nyskrivna låtar som föddes under pandemiåren.

Sången "Alla tiders sånger" är skriven av Urban Ringbäck och sammanfattar projektet med samma namn.

– Det kan vila en tidlöshet över såväl en ung som en gammal sång. Och även sånger som inte som helhet kan kallas tidlösa kan innehålla en strof eller en melodislinga som bär över tid. Jag tror att äkta andlighet är tidlös. Det finns en skatt av genuint andliga sånger som stryker under min tes. Om detta vill denna sång berätta, säger Urban Ringbäck.

Alla tiders sånger sjunger han tillsammans med Evelina Gard. Låten distribueras av David Media.

---

Fakta: Projektet Alla tiders sånger

  • En inspelning från Nashville med 35 artister från Sverige och Norge som framför ett stort antal andliga sånger, varvat med artisternas personliga berättelser.
  • En specialversion med innehåll från inspelningarna i Nashville sänds under namnet “Saliga sånger-Nashville” den 17 augusti i SVT.
  • Programmet är inspelat av TBN Nordic i samarbete med norska TV-Inter. Producent och initiativtagare till tv-serien är Anders Wisth.
  • Singeln Alla tiders sånger distribueras av David Media och finns ute nu.

---

Fler artiklar för dig