Kultur

Han delade sin kristna tro i TV4:s dejtingprogram

Emils dejt i programmet Min mamma, din pappa: “Jag blev chockad”

En förälder dejtar och barnen agerar relationsexperter. Det är upplägget för tv4:s nya dejtingprogram Min mamma, din pappa. I senaste avsnittet berättade en av deltagarna om sin kristna tro, och tog samtidigt avstånd från yoga.

I ett stort hus, kallat Villa Kärleksudden, flyttar en grupp singelföräldrar mellan 48–58 år in. De umgås och lever ihop under några dagar med förhoppningen om att än en gång i livet gå in i en relation. Det de inte vet är att deras ungdomar till barn övervakar alla deras försök till att finna en partner, via övervakningskameror.

I det senaste avsnittet visas hur några av deltagarna samlats till ett yogapass i vardagsrummet. En som väljer att inte vara med på passet är Emil Berger, 47 år från Göteborg. Det visar sig vara ett ställningstagande byggt på hans egen tro.

– Yoga är en österländsk meditationsform och eftersom jag är kristen blir det problem för mig. Det är två olika former av religion helt enkelt – det krockar för mig.

En stund senare är det dags för Emil Berger att dejta yogaledaren själv, Annina Hohenthal, 55 år, från Malmö. Tittarna får se hur Emil tar sats för att berätta hur han känner.

– Jag har svårt för yoga eftersom jag är personligt kristen. Det kan man inte tro, men det är jag. Så jag läser Bibeln och ber till Gud och allt, säger Emil Berger.

Han fortsätter dela hur han ser på yoga som en del av det österländska tänkandet och att det inte går ihop med hans kristna tro. Han vill också understryka att han respekterar att andra vill använda sig av det, men att det inte är för honom.

– Min tro är min ryggrad, det är det som ger mitt liv stabilitet, och jag delar den tron med min son. Han och jag har samma slags tro och vi ber till och med ihop. För oss är det något som ger styrka och hopp, något som ger oss lite extra, fortsätter Emil, medan sonen Jonatan Berger sitter och lyssnar tillsammans med övriga ungdomar. Han håller en kudde framför ansiktet emellanåt.

En förälder dejtar och barnen agerar relationsexperter. Det är upplägget för tv4:s nya dejtingprogram Min mamma, din pappa. I senaste avsnittet berättade en av deltagarna om sin kristna tro.

Efter den öppenhjärtiga dejten pratar Annina Hohenthal av sig med en av de andra singelföräldrarna i huset. Hon berättar hur hon haft förhoppningar på att hon och Emil skulle kunna bli ett par, och att den nya informationen därför behöver bearbetas.

– Han är djupt troende och jag blev liksom chockad. Jag tycker ändå om honom, men jag tror att vi är ganska olika vad gäller livsåskådning. Kan det bli för olika? frågar sig Annina Hohenthal.

Huruvida dejtandet fortsätter efter att Emil kommit ut som personligt kristen förtäljer inte det senaste avsnittet.

---

Fakta: Min mamma, din pappa

  • Dejtingprogram på tv4 och tv4 Play som hade premiär den 8 mars.
  • Programledare Linda Lindorff.
  • Två av deltagarna är Emil Berger, 47 år med sonen Jonatan Berger, 17 år, och Annina Hohenthal, 55 år, Malmö, nominerad av sin dotter Fideli Hohenthal, 20 år.

---

Fler artiklar för dig