Kultur

Lauren Daigle överraskade på Idol-audition: ”Detta händer inte”

Lauren Daigle överraskade på “American Idol” och chockade både juryn och 20-åriga Megan under hennes audition

Det var under en audition i det populära tv-programmet “American Idol” nyligen, som den kristna världsstjärnan Lauren Daigle plötsligt dök upp.
– Jag måste bara säga, Lauren, att detta var det häftigaste jag någonsin sett en artist göra, konstaterade en starkt berörd Kate Perry, som sitter i juryn.

Det var när 20-åriga Megan Danielle från Douglasville skulle göra sitt framträdande som det hände. Mitt under hennes framförande av låten You say, dök artisten bakom låten plötsligt upp. Lauren Daigle hade haft konsert kvällen innan i Las Vegas, där även programmet spelas in, och fått frågan om hon hade möjlighet att komma dit.

– Detta är ett ”full circle moment”, konstaterade Lauren Daigle när hon dök upp bakom kulisserna.

Där stod hon sedan tillsammans med Megans mamma Monica för att lyssna när Megan påbörjade sitt framträdande. Mitt under refrängen klev så Lauren Daigle ut på scenen bredvid Megan och började sjunga tillsammans med henne. Ett minst sagt chockartat ögonblick för Megan, och även för juryn som inte heller kände till kuppen.

– Jag hörde ett eko av sången och jag tänkte ”Är det en ängel som sjunger tillsammans med henne någonstans?”, sa en tårögd Kate Perry.

– Detta händer bara på American Idol! utbrast hon sedan.

Megan Danielle själv verkade knappt tro sina ögon och öron.

– Jag känner bara att detta händer inte. Tack till Gud! sa hon innan de två kvinnorna fick framföra refrängen på nytt inför en stående jury.

Lauren Daigle överraskade på American Idol och chockade både juryn och 20-åriga Megan under hennes audition.

Superhiten You say, som handlar om Guds kärleksfulla blick på var och en, har berört lyssnare över hela världen och i och med händelsen på American Idol har den nu fått beröra än fler. Det syns inte minst i kommentarerna under klippet:

”Jag brukar inte gråta, men nu kom tårarna”, skriver en person. En annan lyfter fram det faktum att det blir ännu starkare när man vet att låten handlar om Jesus.

Och hur slutade då auditionen? Jo, Megan Danielle, som i vanliga fall arbetar som servitris på samma restaurang som sin mamma, får åka vidare till Hollywood där fortsättningen på American Idol väntar. ”Halleluja! Amen, yes!”, löd Kate Perrys domslut.

Lauren Daigle överraskade på American Idol och chockade både juryn och 20-åriga Megan under hennes audition.

Innan auditionen helt avslutades kom det också fram att både Lauren Daigles och Megan Danielles morfäder hette Chuck. Megan Danielle hade i ett inslag tidigare i programmet berättat om hur mycket hennes morfar betydde och att hon saknade honom sedan han dog för ett år sedan. Vid ett tillfälle hade han tagit Megan åt sidan efter att hon sjungit på en bar, och frågat henne hur hon kunde göra det, samtidigt som hon ville sjunga för Gud. Efter den händelsen bestämde sig Megan för att byta inriktning på sin musikkarriär.

– Nu är ”The Chucks” där uppe och har det roligt tillsammans, konstaterade Lauren Daigle och pekade mot himlen.

– Ja, Gud tycks sannerligen ha ett sinne för humor ibland, sa Kate Perry, innan mamma Monica fick komma in och krama om sin omskakade och lyckliga dotter.

Lauren Daigle överraskade på American Idol och chockade både juryn och 20-åriga Megan under hennes audition.

---

Fakta: Lauren Daigle

  • Född 1991 i Louisiana, USA.
  • Efter collegestudier åkte hon till Brasilien på ett missionsuppdrag, men valde att efter hemkomsten satsa på musiken.
  • Två gånger har hon tävlat i ”American Idol”, dock utan att vinna.
  • 2015 släppte hon sitt första fullängdsalbum och 2018 kom succéalbumet ”Look Up Child”.
  • Den 8 mars släpper hon en ny singel.

---

Fler artiklar för dig