Kultur

Artisten Peter Hallström om sitt nya jobb på Hela människan

Artisten: Känns som att många delar av mig får plats i den här tjänsten

Peter Hallström anställs av Hela Människan. Artisten och låtskrivaren kommer bland annat att hålla konserter och arbeta för att stärka organisationens relation till kyrkor och kristna ungdomsorganisationer.

Som låtskrivare har Peter Hallström varit med och skrivit Björn Skifs jättehit “Håll mitt hjärta” och Sarah Dawn Finers “Kärleksvisan”. Nu inleder musikern och artisten en ny bana, som bland annat involverar en halvtidstjänst hos den kristna hjälporganisationen Hela människan.

– Peter Hallström påbörjar inom kort en halvtidstjänst hos Hela Människan. Han kommer huvudsakligen att arbeta med att stärka relationerna mellan organisationens huvudmän, det vill säga kyrkorna och deras ungdomsorganisationer, och organisationen själv, säger Mia Nilson, generalsekreterare för Hela Människan i ett pressmeddelande.

– Peter kommer bland annat att ha konserter arrangerade av Hela Människans lokala enheter som bedriver social verksamhet. Konserterna och andra insatser för att stärka kännedomen om oss kommer att fokusera på hur det är att vara människa och hur Gud valde att bli människa för att kunna dela vår mänskliga glädje och smärta. Få är så lämpade som Peter Hallström att med sina sånger dela det budskapet, fortsätter Mia Nilson.

Utöver den nya rollen inom Hela människan har Peter Hallström även börjat läsa på Equmeniakyrkans diakonutbildning och han är glad att kunna få kombinera musik och diakoni.

– Hela Människan prioriterar kultur som arbetssätt i den sociala verksamheten. Jag kommer, utöver konserterna, att finnas i arbetet på de lokala enheterna i en diakonal tjänst som musiker. Just nu känns det som att många delar av mig får plats i den tjänst jag går in i, säger Peter Hallström.

Fler artiklar för dig