Kultur

Michael W. Smith i lovsångskonsert för svenska tittare

Konserten släpps under fredagskvällen på TBN Nordic

Samma dag som terrorattackerna mot World Trade Center i New York släppte Michael W. Smith “Worship”, ett lovsångsalbum med sånger som fortfarande sjungs över hela världen. Inför 20-årsdagen spelade han in sångerna på nytt, men nu med symfoniorkester. En konsertfilm från inspelningen finns från och med fredag kväll på TBN Nordic.

I Worship forever berättar Michael W. Smith om hur han i september 2001 var ute på en promotionturné för albumet Worship och hur han den 11 september, samma dag som skivan släpptes, fick telefon från sin fru som berättade om planen som kraschat in i tvillingtornen i New York. Med historiens facit i hand tycker han sig se en gudomlig tajming i att dessa sånger kom ut samma dag som ondskan formligen exploderade över jorden.

Två skivor med Michael W. Smith - "Worship" (2001) och "Worship forever" (2021).

Albumet innehåller odödliga lovsånger som The heart of worship, Turn your eyes upon Jesus, … Awesome God och flera andra klassiker som fått sprida tro och tröst till människor i svåra tider och situationer. För några år sedan föddes tanken att på nytt spela in sångerna, men då tillsammans med en symfoniorkester. Nu har det blivit verklighet och albumet Worship forever släpptes på dagen 20 år efter förlagan och Michael W Smith konstaterar med förundran att också den nya inspelningen landar när världen befinner sig i en speciell situation när USA precis lämnat Afghanistan och oron håller världen i ett järngrepp.

– Det skulle kunna rätt skiva i rätt tid ännu en gång, säger han förhoppningsfullt.

Konsertfilmen heter som skivan – Worship forever – och är inspelad på Allen Arena i Nashville. Michael W. Smith har bjudit in tre andra artister att medverka: hans vän sedan många år, Amy Grant, Matt Redman som skrivit Smiths favoritlovsång The heart of worship och det lovande framtidsnamnet Tauren Wells.

Konserten är på knappt en och en halv timme och kan ses via TBN Nordics webbplats från fredag kväll. Filmen kommer att vara tillgänglig i sex månader, meddelar TBN Nordics Sverigechef Anders Wisth.

Sommaren 2020 skulle Michael W. Smith medverkat på de kristna sommarkonferenserna i Torp och Nyhem men besöket ställdes in på grund av pandemin.

---

Fakta: Worship forever

  • Konsertinspelning där Michael W Smith tillsammans med full symfoniorkester firar 20-årsjubileet av lovsångsalbumet “Worship” som släpptes den 11 september 2001.
  • Övriga medverkande: Amy Grant, Matt Redman och Tauren Wells.
  • Längd: 1 timme och 26 minuter.
  • Var? På TBN Nordics webbplats från och med den 17 september klockan 21.00.

---

Fler artiklar för dig