Kultur

Putte Nelsson, Roland Utbult och Evelina Gard bjöd in till "Allsång på Rörstrand"

Under tisdagskvällen sände Filadelfiakyrkan i Stockholm programmet "Allsång på Rörstrand" via sin Youtube-kanal. Programledare var körledaren och tv-profilen Putte Nelsson och kvällens gäst var Roland Utbult.

1 av 5

– Vet ni, jag har saknat så oerhört mycket att få spela och sjunga tillsammans så därför bjuder jag och mina vänner i Filadelfiakyrkan in till en digital allsångskväll från Rörstrandsgatan i Stockholm, sa Putte Nelsson i inledning av webb-tv programmet “Allsång på Rörstrand”.

Tillsammans med ett gäng av församlingens musiker sjöng man kristna sånger som exempelvis "Jag vill ge dig o Herre min lovsång", "Han har öppnat pärleporten" och ett flertal låtar av allsångskvällens gäst Roland Utbult.

I programmet berättade Utbult om sitt händelserika år med både allvarlig covid-19-sjukdom och nytt skivsläpp. Han passade också på att sjunga flera av sina mest älskade sånger varvart med något smakprov från nya skivan.

– Jag låg isolerad på Karolinska sjukhuset i tre veckor. Jag var nära att dö. Men jag fick en fantastisk vård och samtidigt började människor att be för mig, och det påverkade mig väldigt mycket. Så upplevde jag det och så småningom kunde jag lämna sjukhuset, berättade Roland Utbult i programmet.

Läs mer Roland Utbult var nära att dö i covid-19 - "Det vände när folk började be"

I sändningen medverkade även Filadelfiakyrkans föreståndare Niklas Piensoho samt Anna-Lena Johansson som leder församlingens seniorverksamhet.

Sångarna Evelina Gard, Samuel Hector och Therese Hedlund fanns också med och både sjöng solo och körade under kvällen.

Läs mer Filadelfiakyrkan slapp miljonbelopp i hyra

Läs mer Årets Fyrljuspris till Roland Utbult: ”Totalt överrumplad”

Fler artiklar för dig