Kultur

Två hårdrockare gör platta med Pelle Karlsson-tolkningar

Mitt i värsta coronatiden passar två profiler från hårdrockbandet Narnia på att spela in kristna 70-talsklassiker ur Pelle Karlssons repertoar.

1 av 3

Egentligen skulle Narnia-musikerna Christian Liljegren och Carl Johan Grimmark nu haft fullt upp med att repa för Sweden Rock Festival. Men när även den ställde in på grund av corona blev det mer tid över till ett annat hjärteprojekt. De kristna hårdrocksprofilerna jobbar nu för fullt med ett album där de tolkar sånger ur Pelle Karlssons repertoar. ”Han är min glädje” förstås, men också flera andra välkända sånger.

Läs mer Skivorna vi kommer att minnas 2019

– Pelle Karlsson har funnits i mitt liv sedan 1973. Hans låtar talar så starkt till den här tiden. I synnerhet i det som nu sker, säger Narniasångaren Christian Liljegren.

Hans kumpan, gitarristen Carl Johan Grimmark, har inte ett fullt lika långt och passionerat förhållande till Pelle Karlssons musik, men han minns ändå att det fanns en Pelle Karlssonskiva i barndomshemmet.

– Jag har stor respekt för Pelle Karlsson, säger Carl Johan Grimmark. Jag spelade faktiskt med honom på Nyhemsveckan för ett antal år sedan, som kompmusiker. Det var speciellt. Han ville inte säga i förväg vilka låtar han skulle spela. Så när vi stod där inför publiken drog han bara igång och vi musiker fick hänga på.

Kommer det att märkas på skivan att ni är hårdrockare?

– Klart att det kommer att märkas, men det är inte där vi sätter ner foten. Det dramatiska kommer ju att finnas med och det blir någon form av tyngd i det, men det blir inte en hårdrocksplatta, försäkrar Grimmark och tillägger att resultatet nog kommer att bli ganska spretigt rent musikaliskt.

Någon titel för skivan är inte spikad, men Christian Liljegren tror att det lutar ut åt en sångtitel.

– Eventuellt blir det ”Jag håller Hans hand”. Det visar sig när skivan kommer någon gång i november-december 2020, säger Christian Liljegren.

Läs mer Vad gör kristna musikprofilerna från 80-talet i dag?

Läs mer Kristna musikprofiler spelar in skiva med nybildade rockbandet Larm!

Fler artiklar för dig