Kultur

Samuel Ljungblahd tävlade i säsongsstarten av Så ska det låta

Samuel Ljungblahd är en av de tävlande när den nya säsongen av ”Så ska det låta” på söndagskvällen har premiär i SVT1.

Gospel- och soulartisten från Umeå tävlar i samma lag som Kristin Kaspersen och i motståndarlaget återfinns Kikki Danielsson och Isak Kuritzén från bandet Isac & The Soul Company.

Hur känns det att inleda en säsong med ett av Sveriges mest populära musikunderhållningsprogram i tv?

– Det är ju väldigt roligt att det blev premiärprogrammet. Det talar för att det var bra eftersom just det blev utvalt, säger Samuel Ljungblahd till Dagen.

– Jag insåg också när jag satt där på inspelningen, att jag är ingen rookie längre. Jag har hunnit med att göra en massa saker sedan jag var med i ”Så ska det låta” första gången. Det ger en annan njutning, en annan vila och ro i det man gör.

Så det är inte bestämt från början i vilken ordning programmen ska sändas?

– Precis. Vi hade ingen aning om att det skulle bli ett premiärprogram. SVT har en satsig tvåveckorsperiod när de spelar hela säsongen. De var redan då så otroligt nöjda med programmet. Nån sa: ”Oj. Det här kan bli en inledare”. Det var en skön kemi i studion helt enkelt.

Hur var det att tävla i samma lag som Kristin Kaspersen?

– Superkul! Redan när jag fick frågan att vara med tillsammans med Kristin kändes det otroligt spännande. Framför allt för att hon är en sådan sprudlande person med en otroligt fin atmosfär och framtoning. Det passade som handen i handsken. Och vi har haft en hel del kontakt efteråt via sms och Instagram, berättar Samuel Ljungblahd.

Kände ni varann något sedan innan?

– Nej. Men vi var väl medvetna om varandras existens. Det var kul att äntligen få träffas.

Kan du utlova att det blir någon gospel i programmet?

– Oj, jag måste tänka efter. Det vågar jag faktiskt inte säga. Det händer så mycket under en hel inspelning. Men oavsett vet jag att det blir väldigt mycket bra musik. Det var också en superkul bekantskap för mig att få träffa Isak Kurtzén från Isac & The Soul Company i det andra laget tillsammans med Kikki Danielsson. Isak och jag har en del gemensamt. Två starka manliga vokalister, säger Samuel med ett leende.

Vad har då på gång för övrigt i vår?

– Massor. I februari jobbar jag tillsammans med Malmösymfonikerna med en hyllningskonsert till Aretha Franklin. Ett par, tre föreställningar på Malmö live tillsammans med Kristin Amparo och Molly Hammar. En jättegrej som känns superkul.

– I mars blir det två veckors turné med eget band och låtarna från min senaste skiva ”Witness”. Vi spelar både i Norrland och i södra Sverige. Sedan passar jag på i turnera lite till i april med Norrbotten Big Band.

Det låter som bara roliga grejer?

– Det här är fantastiskt kul. Rena lyxgrejer. Sedan gör jag förstås flera andra grejer där emellan.

Hur ser en mellandag ut i Samuel Ljungblahds liv?

– Förberedelser är mellandag för mig. Det kan jag tycka är ganska tråkigt. Jag älskar att möta människor och att musicera. Det är det som är kul. Men december var fullt av förberedelser, instudering. Att lära sig – det är mellandagar för mig. Som mellanmjölk.

Fotnot: Första avsnittet i nya säsongen av "Så ska det låta" sändes söndagen 12 januari klockan 20.00 i SVT1.

Fler artiklar för dig