Kultur

Justin Bieber talar ut om droger, press och Jesus

I ett långt meddelande på Instagram skriver superstjärnan Justin Bieber till sina dryg 118 miljoner följare om hur han tagit droger, upplevt stor press och en känsla av meningslöshet. Men att relationen med hustrun Hailey Baldwin och tron på Jesus hjälpt honom.

”Det är svårt att kliva upp ur sängen på morgonen med rätt attityd när du är överväldigad av ditt liv, ditt förförflutna, jobb, ansvar, känslor, din familj, ekonomi, dina relationer. När det känns som att det är problem, efter problem, efter problem.”

Så inleder Justin Bieber sitt meddelande, där han berättar om sitt eget mående och riktar sig till andra som också bär på liknande upplevelser.

”Det blir en cykel av besvikelse efter besvikelse. Ibland kan du till och med komma till en punkt där du inte ens vet om du vill leva längre. Där det känns som att det aldrig kommer att förändras”.

"Hade allt men var olycklig"

Bieber fortsätter med att berätta att han känner sympati med alla som känner så, för han har själv varit där.

”Du förstår. Jag hade mycket pengar, kläder, bilar, hyllningar, bedrifter, priser och ändå var jag fortfarande otillfredsställd.”

Vidare talar Justin Bieber om vad det gör med en ung människa att exponeras för ett enormt kändisskap.

”Har du noterat statistiken kring barnstjärnor och resultatet av deras liv? Det är en osannolik press och ansvar att lägga på ett barn, vars hjärna, känslor, frontallober (beslutsfattande) inte är utvecklade än.”

”Jag gick från att vara en 13-årig kille från en småstad till att bli hyllad från vänster till höger av världen med miljoner som sa hur mycket de älskade mig och hur bra jag var.”

”När jag fyllt 20 hade jag fattat varje dåligt beslut du kan tänka dig och gått från en av de mest älskade och hyllade personerna i världen till den mest hånade, dömda och hatade personen i världen."

Läs också: Justin Bieber överraskade kyrka - ledde lovsången

Berättar om droger

Lite längre fram i inlägget berättar han om hur han tagit droger under de tunga åren.

”Jag började med ganska tunga droger när jag var 19 och missbrukade alla mina relationer. Jag blev bitter, respektlös mot kvinnor, och arg. Jag distanserade mig från alla jag älskade och gömde mig bakom skalet av den person jag hade blivit”.

I dag säger sig Justin Bieber må bättre. En säger att en stor del i förbättringen handlar om relationen till frun Hailey Baldwin.

"Du lär dig om tålamod, tillit, engagemang, vänlighet, ödmjukhet och allt det som krävs för att vara en bra man", skriver han.

"Jesus älskar dig"

Justin Bieber avslutar inlägget följande ord:

”Allt jag vill säga är att när oddsen är emot dig: fortsätt kämpa. Jesus älskar dig. Var vänlig i dag. Var modig i dag och älska människor i dag, inte genom dina egna graderingar utan genom Guds perfekta ofelbara kärlek."

Fler artiklar för dig