Kultur

Uno Svenningsson och Michael Jeff Johnson gör konsert för syriska barn på flykt

För en vecka sedan möttes artisterna Michael Jeff Johnson och Uno Svenningsson för första gången. I helgen gör de konserter ihop i Kaxholmen och Boxholm.– Vi klickade direkt både musikaliskt och personlighetsmässigt, säger Uno Svenningsson.

Ett spännande musikaliskt möte. Så beskriver Uno Svenningsson förväntningarna inför helgens två välgörenhetskonserter tillsammans med Michael Jeff Johnson. Uno, som har med sig en trio bestående av Anders Lundström, Magnus Reuterberg och Lasse Svensson, fastnade direkt för Michael Jeff Johnsons musik.

– Jag kände inte till Micke sedan tidigare. Men det var en rolig ny bekantskap, han är en jätteduktig låtskrivare, berättar Uno Svenningsson.

– Vi klickade direkt både musikaliskt och personlighetsmässigt. På konserterna kommer jag att gästa på en av Mickes låtar och det visade sig att han är en jätteduktig pianist så han kommer att spela piano tillsammans med den trio jag har med mig till mina låtar, avslöjar Uno Svenningsson.

Sången som Uno ska gästa på är den helt nyskrivna "Dom ska aldrig få mig", som kommer att finnas med på Michael Jeff Johnsons kommande skiva.

– Det finns värme, djup och även en smärta i Michaels låtar som jag uppskattar, konstaterar Uno Svenningsson.

Hur upplever du texterna och den andlighet som finns i sångerna?

– Jag är uppvuxen i ett frikyrkligt hem så det här är mina hemmamarker. Många av mina egna sånger har ju en existentiell dimension och den kommer ju från min uppväxt.

Intresset för konserterna som hålls på lördag i pingstkyrkan i Kaxholmen samt i folkets hus i Boxholm på söndagen är stort och till Kaxholmen är biljetterna redan slutsålda. Intäkterna kommer att gå till Erikshjälpens arbete till förmån för syriska barn på flykt.

– Att få göra musik tillsammans med Uno och konserter tillsammans med Erikshjälpen känns oerhört meningsfullt. Vi hoppas kunna förmedla mycket spelglädje och mänsklig värme, säger Michael Johnson.

Han är tacksam till helgens konsertarrangör, pastorn Daniel Röjås som kom på idén att sammanföra de två artisterna.

– Uno har jag ju följt under stora delar av min uppväxt och hans musik har inspirerat mig mycket. Uno är en väldigt jordnära människa med stor musikalitet och stort hjärta.

Och det är ingen omöjlighet att det kan bli fler sammarbetet mellan Svenningsson och Johnson.

– Det är inte alls omöjligt. Jag gillar musikaliska möten, säger Uno Svenningsson.

Fler artiklar för dig