Kultur

Michael W. Smith till Ö-vik och Jönköping i maj

I maj återvänder Michael W. Smith till Sverige för två konserter - en i Jönköping och en i Örnsköldsvik. Det var sex år sedan sist.

Spelningarna ingår i den Europaturné som den amerikanske världsartisten gör i vår. I Sverige kommer de att gå under benämningen "Impact worship", berättar den svenske arrangören Tomas Lindéh som är den som i höstas tog Kirk Franklin till Örebro för en bejublad konsert.
Den 22 maj spelar Michael W. Smith i Pingstkyrkan i Jönköping och kvällen därpå står Michael W. Smith på scen i Swedbank arena i Örnsköldsvik, alltså hockeylaget Modos hemmaarena. Tre Ö-viksförsamlingar - Elim, EFS och Trons Sköld - är medarrangörer.
Biljetterna släpps i början av februari, det handlar om 1 700 till Jönköpingskonserten och cirka 3 000 till den i Ö-vik. Tomas Lindéh vill inte tala om förband i traditionell bemärkelse, men någon typ av "första akt" kommer det att bli innan Michael W. Smith tar vid.
- Det handlar om några svenska lovsångsprofiler plus något i körväg, mer kan jag inte säga i dagsläget, meddelar Lindéh.
Michael W. Smith kommer att uppträda med fullt band och repertoaren blir lovsång, vilket också varit temat för hans senaste album.
- Det blir inte en konsert där man kommer att få höra en massa gamla popdängor med Michael W. Smith, förklarar Tomas Lindéh.
Fler artiklar för dig