Krönikor

Klarspråk om stenåldersmoral

Vad händer när människor är så förtvivlat fega och ynkliga att de medvetet blundar för allt ont som händer?

I veckan blev Maria, en flicka på 19 år, mördad.

Allt tyder på att förövaren var hennes egen bror.

Han knivskar henne brutalt, våldsamt och beslutsamt.

Varför? Hon hade dragit vanära över sin familj.

Låt oss stanna där ett ögonblick. Vi har i Sverige en stark vänsterfeministisk rörelse som gärna tar kvinnornas strider på alla arenor.

Men inte den här.

Varför? Därför att många är rädda att bli kallade rasister, när det handlar om religiösa avarter och invandrare från andra länder. Människor som tar med sig sin stenåldersmoral hit.

Dessutom står de flesta arga feminister på den politiska vänsterskalan och är rädda för att ge sig in i den här debatten. Ingen vågar försvara de här flickorna. Vilken oerhörd skam. Hur kan det vara möjligt att människor praktisera en religion som inkluderar mord på egna familjemedlemmar. Vi måste bli tydligare i våra grundläggande moraliska och demokratiska väderingar. Sverige måste tidigt förklara, fördöma och i värsta fall förbjuda de här människorna som menar att religion leder till hedersvåld. Om det inte låter sig göras finns ingen plats för dem i en demokrati.

Maria drömde säkert om Sverige som en skyddande hamn, ett land där vi är upplysta och moderna. Men i detta land mördades hon brutalt av sin egen bror. Som om också vi fortfarande levde i bergsbyar på stenåldern. Låt oss tala klarspråk i detta ärende. Låt oss vara väldigt tydliga med att det är svensk mjäkighet, svensk missriktande omtanke, som indirekt banat väg för det här hedersmordet och de som varit tidigare. Gör vi ingenting åt det, om vi fortsätter hålla käften och spela de här mördarna i händerna, kommer vi få fler sådana här mord i framtiden.

Detta handlar dock inte om rasism. Det handlar om att det måste vara självklart att Sverige stenhårt och konsekvent berättar för dem som anländer hit, att de får lov att lämna sina uråldriga värderingar i det land de lämnat. Vi vill inte ha den här typen av perversa våldsdåd i Sverige Vi ska inte hysa människor som lever efter de här principerna och det måste finnas sätt att ta reda på detta på ett tidigare stadium.

Få saker gör mig så upprörd som hedersmord. Människor vars enda brott är att de älskar en annan människa mördas av sin egen familj.

Det handlar inte om religionsfrihet. Det handlar om mord. Det är förbjudet, och de som inte fattar detta ska inte få vara i Sverige.

Fler artiklar för dig