Till minne

Till minne av Kerstin Fransson

Den 23 augusti fick missionär Kerstin Fransson avsluta sin livsgärning.

Kerstin föddes den 8 april 1930 i Nävelsjö socken i Småland. Tidigt visste hon att hon ville bli missionär och arbeta i främmande länder. Hon bar på en kallelse och längtan som gjorde att hon målmedvetet förberedde sig för kommande uppdrag.

År 1959 blev hon, som färdig barnmorska, utsänd av Pingstförsamlingen i Eksjö. Först till dåvarande Kongo och senare till Burundi. Där fick hon, 30 år gammal och ny på platsen, ansvar för uppbyggnad av en hälso- och sjukvårdsklinik med förlossningsavdelning i Mugara. I en årsrapport från 1988 redovisas att man behandlat 51 581 sjuka, haft 489 förlossningar och vaccinerat 9 389 personer.

Kerstin blev Burundi trogen i över 40 år. Under inbördeskrig och svårigheter var hon kvar och kunde vara med i återuppbyggnaden. Hon var också djupt engagerad i församlingarnas arbete och var en respekterad rådgivare för många pastorer och ledare.

De sista åren fram till 1999 var hon med och byggde upp en fungerande verksamhet i Rusagara i den norra delen av Burundi.

När Kerstin, efter pensionen, avslutat sin tjänst i Burundi, gav hon sin tid och kraft åt Pingstförsamlingen i Eksjö och i dess ledning.

Kerstin Franssons barndomsdröm blev verklighet och hon fick ett rikt, spännande och omväxlande liv till glädje och välsignelse för många både i Burundi och i Sverige.

Kerstin Fransson, till minne.

En respekterad pionjär, en Herrens tjänarinna, som vi i Eksjö Pingstförsamling är glada och tacksamma för att fått vara med och sända och stödja under många år.

Nu får hon vila, en vila som hon längtat länge efter och som vi verkligen unnar henne.

Jan Gustafsson, Eksjö Pingstförsamling med Missionsråd

Fler artiklar för dig