Till minne

Till minne av Vilma Divander

Bara två veckor efter sin hundraårsdag i november 2023 flyttade Vilma Divander hem till Gud. Tidigare i livet tillhörde Vilma en liten fribaptistförsamling i Stockholm. (Dit kom jag 39 år gammal 1964, blev frälst, döpt och medlem).

Vilma, som kom från Gotland gifte sig med stockholmaren David Divander som var medlem och aktiv i församlingen. Jag blir rörd för den kärlek och värme församlingen visade mig. David och Vilma såg att jag behövde gemenskap efter många år utan Gud. De bjöd med mig på bilresor till Gotland och Östergötland, tillsammans med deras ena son, Bosse.

Vi hade roligt och trevligt tillsammans. Vilma var glad och generös med ett gott skratt. Hon tjänade i församlingen med städning, servering, och med sin sång i strängmusik.

De sista 15 åren efter Davids död fick Vilma genomgå många svåra avsked. Den största sorgen blev avsked av äldsta sonen Bernt som dog i cancer knappt 65 år gammal. Hon var även en hängiven bönemänniska. Min fru Kerstin och jag är tacksamma för alla Vilmas varma böner till Gud för oss, familjen och för många andra.

Varma hälsningar till Bosse, Katarina, Kristian och Sebastian, övriga barnbarnen och Mona-Britt.

Arne Niklasson

Fler artiklar för dig