Till minne

Till minne av Gunvor Erixon

Den 18 september 2023 avled min fru Gunvor Erixon efter flera års sjukdom som till slut avslutade hennes liv på jorden.

Gunvor Erixon föddes den 13 maj 1944 i Rejmyre i Östergötland, växte sedan upp i Älmhult, mest känt för IKEA.

Gunvor fick tidigt uppmuntran genom olika förtroendeuppdrag i den lilla pingstförsamlingen i Älmhult.

Hon arbetade på ett sjukhus i Tyskland en tid, där hon fick känna på ett utanförskap eftersom det tog tid att från grunden lära sig ett för henne främmande språk, tyska. Den erfarenheten bar hon med sig under åren framöver, då hon fick kontakt med människor från olika kulturer.

Gunvor utbildade sig till kartritare, hade arbetade även som dagbarnvårdare och personlig assistent.

Till minne av Gunvor Erixon.

Gunvor präglades starkt i sin ungdom av en kvinnlig förkunnare, Wasti Feldt Johansson, vars rannsakande undervisning påverkade hennes unga öppna sinne.

Musik var ett annat intresse som följde Gunvor under många år, där hon som enda kvinna spelade med i Blåsorkestern i bland annat pingstförsamlingar som Smyrna Göteborg och i Uppsala.

Gunvor var jordnära, social, med omsorg om människor, ofta dem som många andra gick förbi.

Under våren 1973 träffades vi i Uppsala där jag tjänade som en av pastorerna i Pingstkyrkan. Hon blev min livskamrat och fru ända in i döden. I Uppsala föddes våra barn Laila, Ylva och Eva.

Gunvors djupa överlåtelse till Gud präglade hennes liv. Hon gav mycket tid till själavård och en omfattande förbönstjänst under många år, inte minst under vår tid på Kaggeholms Folkhögskola där hon även var Närgruppsledare.

När vi som äkta par kom till Bjärka-Säby, Linköping, år 2006 fortsatte Gunvor i uppgiften som själavårdare och i sin förbönsuppgift för många människor.

Under de senaste åren i hennes liv drabbades hon av den ena sjukdomen efter den andra. Men hon ville ändå stötta människor genom samtal och fortsatte hängivet sin förbönstjänst.

Gunvor var social, fylld av omsorg om sin familj och människor, som många gick förbi.

Gunvor Erixon hade i grunden en positiv gudstro, som genom livets prövningar fördjupades betydligt. Men hon var inte enbart en positiv “rollatorkvinna”, livet satte djupa spår av smärta, en djup sorg över brister i kristna kyrkor och församlingar, det blev djupa revor i hennes själ.

Gunvor Erixon gick in i evigheten den 18 september 2023 i stillhet och frid efter en svår sjukdomsperiod.

Jag som hennes make, barnen Laila, Ylva och Eva, fem barnbarn, vänner och Pingstkyrkan i Linköping sörjer och saknar henne, men en djup tacksamhet finns kvar genom goda minnen och ett andligt arv att inspireras av.

Nu väntar återseendets glädje med visionen av “nya himlar och en jord där rättfärdighet bor”.

Björne Erixon

Fler artiklar för dig