Till minne

Ninna (Ingela) Wannerfelt Fredriksson, Malmö

Ninna (Ingela) Wannerfelt Fredriksson, Malmö, har avlidit i en ålder av 66 år. Närmast sörjande är familjen Fredriksson med Pelle, Lisa, Karin & Michael och barnbarnet Mika.

Ninna föddes i Malmö av föräldrarna Karin och Arne Wannerfeldt där mamma Karin var musikpedagog på Musikkonservatoriet och aktiv i Malmös kulturliv.

Ninnas farfar var pastor i metodistkyrkan S:t Markus där familjen växte upp och deltog aktivt i kyrkans liv.

Ninna var ensambarn men växte upp med många vuxna människor omkring sig. När hon var 17 år dog dock mamma Karin vilket var ett svårt slag för den unga Ninna. Men hennes öppenhet och vilja att möta människor förde henne vidare till socialpedagog, ålderdomshemsföreståndare, närings- och Levande Verkstadspedagog.

Hon började sjunga i NU-kören som leddes av Göte Strandsjö, som var kollega med mamma Karin, och där kom flera av oss att lära känna henne.

Sitt hem skapade hon tillsammans med sin man Pelle och de två små flickorna Karin och Lisa, som hon älskade över allt annat. Där pysslades och skapades det till allas glädje.

Eftersom Pelle arbetade ute på de stora haven blev resorna många. Flera av oss fick möjlighet att följa med på kryssningarna och kapten Fredrikssons fru var “something of a kind”. Hon var den bästa konversatören på “Captain´s DInner”, den vackraste och gladaste och vi njöt över att vara i hennes närhet.

Hennes älsklingsställe var att åka till Cannes med väninnegänget, som fick många namn; Pantertanter, Golden Ladies, Mostrarna m.m. Ingen njöt av maten och drycken som hon, trots den mästerkock hon själv var. Hon hade alltid något bus på gång, allt för att alla skulle ha roligt och trevligt tillsammans.

Hon arbetade på Hyllie Park Folkhögskola under en 10-årsperiod med skapande i Kulturhandledarkursen. Där öppnade hon sitt hjärta för deltagarna och fick betyda enormt mycket och berättelserna är många.

Sedan Creativ Cooking, med kurser och företagsevent i att lära ut att laga mat, duka och dekorera snyggt. Att också komma på nya recept, som smakade gott och var nyttiga var hennes drivkraft. Fröknäcke i snygga förpackningar.

Till sist kom hon tillbaka till Hyllie Park, men nu till äldreboendet. Alla kände sig lika älskade, hur gammal boende eller ung personal man än var.

Ingen av oss ville tro att den hjärntumör som hon kämpade med i 22 månader, utan smärta eller ångest, skulle ta henne in i evigheten en stilla söndagsmorgon i september.

Ofattbart att vi inte ska höra hennes härliga skratt och roliga historier när vi möts till våra “tjejträffar”. Ingen kunde underhålla som hon. Hon kommer att fattas oss, men vi vet att himmelen har blivit så mycket rikare. Hon har kommit till sin Himmelske Fader och älskade Jesus, som hon hela livet levt för och tjänat.

Ninnas minne och liv kommer alltid att finnas i våra hjärtan och saknaden är oerhörd.

För alltid älskad.

Väninnorna Eva Johansson, Christin Olofsson, Stan Hayes, Ann-Louise Persson, Gaby Olofsson, Elisabeth Melander och Marita Glücksman.

Fler artiklar för dig