Till minne

Till minne av Kerstin Sturesson

Kerstin Sturesson har efter en tids sjukdom fått flytta hem till Herren. Saknaden är stor efter en vän, förebedjare och pastorskollega. Min fru och jag lärde känna Kerstin och Ingemar 2004, när de ännu bodde i Vetlanda och var engagerade i Pingstförsamlingen där. Sedan återupptogs vår kontakt när jag 2009 blev NFU-handledare för Pingstförsamlingen i Landsbro, där de nu bodde och Kerstin var pastor i församlingen. Sedan dess har vi haft en tät kontakt, och jag har alltid bott i deras hem under alla möteshelgerna då jag besökt församlingen. Deras hem var alltid gästfritt, varmt och välkomnande.

Kerstin hade en rik andlig utrustning. Hon hade ett herdehjärta och en undervisande förkunnargåva, men också en profetisk tjänst som gav henne andlig klarsyn och skärpa. Hon var en god själavårdare och hade dessutom en stark bönetjänst. Vi vet att hon som pastor fick betyda mycket för Pingstförsamlingen i Landsbro och dess andliga utveckling. Hon var också en av våra NFU-handledare inom Pingst. I den uppgiften fick hon coacha ett antal församlingar som fick del av hennes kloka råd och visionära tänkande.Vi hade ofta många och djupa samtal om såväl det andliga läget och behoven i våra församlingar som olika teologiska frågor. Jag kommer att sakna dessa tillfällen som alltid var så berikande.

Våra tankar och böner går nu till Ingemar och deras familj. Kerstin och Ingemar var ett väl sammansvetsat team som kompletterade varandra i både sitt äktenskap och tjänst för Herren.

Roine och Inga-Lill Swensson

Fler artiklar för dig