Jubilar

”Jag längtade intensivt efter att få uppleva kraften i Gud”

Reslusten tog Lovisa Devers till Australien - nu jobbar hon som lärare och mentor för unga som söker kärnan i sin kristna tro

Som 21-åring åkte Lovisa Devers till Australien för att hitta en tro som håller. Fjorton år senare arbetar hon som lärare, mentor och pastor med fokus på den unga generationen.
– Man vet aldrig vad Gud har i beredskap, säger hon.

Lovisa Lindquist, som hon hette tidigare, växte upp i en trygg kristen familj på Närkeslätten. Varje söndag gick hon i kyrkan med sin mamma, pappa och två äldre tvillingsyskon.

– Som barn var jag ganska blyg och på gudstjänsterna satt jag ofta med mina föräldrar, berättar hon och förklarar att hon inte hade några jämnåriga kompisar i församlingen.

Hon har alltid haft en tro på Gud, men i tonåren vacklade den. Hon beskriver det som att hon behövde erfara ”att det här är på riktigt”.

– Jag längtade intensivt efter att få uppleva kraften i Gud och i det kristna livet, och behövde få en egen relation med Jesus, berättar hon.

Inspirerad av sina syskon, och i kombination med en obändig vilja att resa i världen och upptäcka andra kulturer, åkte hon som 21-åring till Australien som volontär inom Youth with a Mission.

Via YWAM:s lärjungaskola jobbade hon sedan i fyra år med lärjungaträning inom missionsorganisationen.

– Där fick jag uppleva kraften i Gud och det gjorde att jag orkade satsa ett hundra procent på ett liv tillsammans med Honom.

– Jag uppfattade att Gud hade en plan för mitt liv och mötte kärleksfulla kristna som visade att det funkar att leva som kristen i den här världen, berättar hon med entusiasm i rösten.

Har två tjänster

Sedan två år tillbaka bor Sofia Devers i Kumla tillsammans med maken Caleb, som är amerikan och missionärsson, och som har bott många år i Indonesien. De har två barn.

Lovisa arbetar dels med lärjungaträning och mentorskap inom Teen Challenge Sverige och dels som barn- och familjepastor i Kumla Pingst. Och hon stortrivs

Att ha två halvtidstjänster kan vara en utmaning, men för Lovisa har det klaffat bra hittills.

– Under åren med Youth with a Mission lärde jag mig att vara disciplinerad och att förstå innebörden av att ingen människa är gränslös. Det har jag haft stor nytta av.

Nytt till hösten

Till hösten kommer hon att gå in i en deltidstjänst som lärare på Götabro bibelskola som drivs av Evangeliska frikyrkan. Det innebär att hon slutar på Teen Challenge, och har kvar jobbet i Kumla Pingst.

– Att få träna och utrusta unga människor till tjänst för Gud brinner jag verkligen för. Så när jag får den här chansen vill jag verkligen ta den, berättar Lovisa för Dagen.

Ser det positiva

Hon beskriver sig som en person som har lätt att se det positiva och göra det bästa möjliga i varje situation.

– Ofta processar jag med Gud, min make, med familj och vänner innan jag fattar viktiga beslut. Jag bearbetar olika argument mentalt och känslomässigt.

– ”Du är så reflekterande” brukar mina vänner säga. Och det stämmer nog, säger hon med ett skratt.

Gillar jobba nischat

I framtiden hoppas Lovisa Devers att kunna ha en sammanhållen tjänst där hennes gåvor och funktioner kommer till sin rätt.

– I längden mår nog de flesta människor bra av att ha en tjänst. Jag fortsätter gärna att jobba lite nischat med det jag kan bäst. Men vem vet vad Gud har för plan?

---

Fakta: Lovisa Devers

  • Aktuell: Fyller 35 år den 15 april.
  • Gör: Barn- och familjepastor i Kumla Pingst. Lärare och mentor på Teen Challenge Sverige.
  • Utbildning: Kandidat i teologi vid ALT, Akademi för ledarskap och teologi.
  • Familj: Maken Caleb, barnen Ellie, fyra och ett halvt, Levi, snart två år.
  • Bibelord: Heb 12:2.
  • Intressen: Film, kvalitetstid med familjen, nya projekt i vårt 60-talshus.
  • Kuriosa: Blev döpt som 21-åring i en flod i Australien.
  • Firar: ”Jag älskar att fira födelsedagar, både mina och andras. Så det blir säkert firande i någon form med familj och vänner.”

---

Fler artiklar för dig