Jubilar

Tina Manzoor jobbar med mission hemifrån

Tina Manzoor gifte sig med en pakistanier - tror på läkedom för hela människan

Hon brinner för mission i Pakistan. Och använder sina talanger kring administration och lovsång för att sprida evangelium och socialt arbete ut över världen. Tina Manzoor säger att hon tror på läkedom och helande för hela människan.

Hon är smålandstjejen från Skillingaryd som via Moholm utanför Skövde och Dallas i Texas, USA, hamnade i Mölltorp utanför Karlsborg – på västra sidan av Vättern.

– Här trivs vi väldigt bra. Det är en oas, med vacker omgivning och många sjöar. Den finaste badplatsen har vi bara tio minuter hemifrån i Kyrksjön, säger Tina Manzoor, eller Christina, som hon heter i passet.

– Vi har också Mölltorps frikyrkoförsamling här, där gemenskapen betyder mycket för mig.

Hemmet är en viktig plats för Tina Manzoor. Hon och maken Suleman bor med de tre barnen, som är mellan 17 och 24 år, och på olika sätt är på väg ut i livet.

Mellan två flygplatser

I villan har hon hemmakontoret där hon sköter sina yrkesuppgifter. Vi ska återkomma till dem. Och här landar hennes man när han – och ibland även Tina – har varit ute på olika uppdrag runt omkring i världen.

Hon beskriver samhället Mölltorp i förhållande till flygplatserna: 2,5 timmar till Landvetter i Göteborg, och 3,5 timmar till Arlanda och Stockholm.

Tina Manzoor berättar att hon i skolan var intresserad av språk, matte, musik och bild – en kanske lite udda kombination, säger hon. Efter gymnasiet utbildade hon sig till mellanstadielärare och jobbade i yrket en kort tid innan hon hamnade hos Kristen utmaning – nuvarande Teen Challenge – på Moholms herrgård utanför Skövde.

Frisör och lovsångare

Där fick hon göra allt från att klippa personalens hår, sjunga lovsång och tolka till och från engelska, till att göra layout samt skriva och översätta artiklar i Kristen utmanings tidning.

– Det var en befrielse för mig när jag insåg att jag kunde få använda mina gåvor och mina intressen för Gud.

På Moholms herrgård träffade hon också sin blivande man Suleman, som kom från Pakistan och gick Kristen utmanings missionsutbildning. De gifte sig 1995. Strax därefter bar det i väg till bibelskolan Christ for the nations i Dallas i Texas, USA, för två års pastorsstudier tillsammans.

Helande och läkedom

Hemkomna till Sverige igen slog de sig ner i Mölltorp, där de hade ett par vänner. De har sedan blivit kvar. Platsen har också blivit centrum för missionsföreningen Rapha, som paret Manzoor bildade tillsammans för nu 25 år sedan. Rapha är ett hebreiskt ord och betyder helande och läkedom till hela människan.

Två barnhem och skolor i Pakistan, stöd till pionjärförsamlingar, ledarutbildning för pastorer och snart ett traumabehandlingscenter för flickor i landet hör till arbetet. Liksom möteskampanjer med helande och bön i fokus. Pakistan är centrum, men maken Suleman reser och predikar utöver Sverige också på andra håll i Asien, Latinamerika och Afrika.

Besöker församlingar

Tina Manzoor följer ibland med ut i världen. Men framför allt har hon varit administrations- och ekonomiansvarig på hemmakontoret, och skött mycket av planeringen. Hon reser också runt en del i svenska församlingar i närområdet för att sjunga, spela piano och predika.

När Tina Manzoor nu fyller 60 år, och barnen börjar bli större, hoppas hon få resa internationellt i högre grad, även om hon också trivs på hemmaplan. Bidrag till det nya traumabehandlingscentret i Pakistan hör till önskelistan inför födelsedagen.

Hur känns det att fylla 60 år?

– Det känns inte alls. Jag är bara så glad att jag är stark och frisk och har det så otroligt bra. Jag får syssla med det jag älskar att göra, säger Tina Manzoor.

---

Fakta: Tina Manzoor

  • Aktuell: Fyller 60 år den 12 mars.
  • Familj: Maken Suleman samt barnen Ruth, 24, Rafael, 19, och Emanuel, 17.
  • Bor: I en villa i Mölltorp utanför Karlsborg.
  • Gör: Arbetar med administration och musik för Rapha Mission.
  • Intressen: Konstnärlighet genom att måla, skriva texter och musik, spela och sjunga lovsång, gympar, vänner och familj.
  • Firar: Fest i Mölltorps frikyrkoförsamling i april i hop med Rapha Mission, som fyller 25. Och en veckas solsemester på Cypern i hop med dottern.

---

Fler artiklar för dig