Jubilar

Charlie och Casper Hellström: “Gud älskar idrottaren”

Nu fyller de samspelta tvillingarna Charlie och Casper Hellström 25 år - firar med tävlingar

Tvillingbröderna Charlie Hellström och Casper Hellström har följts åt i livet och nu fyller de 25 år. Idrotten är passionen och bröderna är övertygade om att Gud och idrott hör ihop.

– Att Gud skulle stå emot idrotten vore vansinnigt. Gud älskar idrottaren precis som alla människor, säger Charlie med övertygelse.

Han har varit innebandyspelare i Uppsalaklubben Hagunda IF och har spelat tre säsonger i allsvenskan. Nu pluggar han idrottsvetenskap på Gymnastik- och idrottshögskolan i Stoclholm och jobbar som fystränare. Han är också engagerad i det kristna idrotts­arbetet Krik, Kristen idrottskontakt precis som sin tvillingbror.

– Vi har alltid följts åt, från förskola till studenten, säger Charlie och Casper tar vid:

– Många lärare har försökt separera oss för att vi skulle bli mer självständiga, men vi hamnade alltid i samma klass i alla fall.

Casper har också en bakgrund som innebandyspelare, jobbar som fystränare och läser till ämneslärare i idrott och hälsa, med inriktning på elitidrott för gymnasieungdomar. Han är också engagerad som ledare i Krik:s arbete.

Båda ser idrotten som sitt naturliga missionsfält.

– Det här blir vår andliga gudstjänst i livet. Vi har ett liv och det är vi kallade att leva, säger Charlie och Casper utvecklar hur man kan se på idrotten:

– En innebandymatch är 60 minuter lång. Där emellan hinner man gå igenom glädje, sorg, kamratskap och kärlek. En match är en symbol för själva livet, säger han.

Tvillingbröderna är yngst i en syskonskara av fem. De är uppvuxna i en kristen familj som tillhör pingstkyrkan i Huskvarna. Charlie och Casper döptes vid 14 års ålder, men båda kom bort från kyrkan i gymnasieåldern. Det var året efter studenten som de hittade tillbaka genom en nyanställd idrottspastor som gav bröderna förtroendet att ansvara för en fotbollsturnering.

Året därpå fick de ett starkt gudsmöte på ett läger med i All Star Mission, som är Pingstkyrkan i Jönköpings idrottsarbete, och uppgifterna växte.

– All Star Week har varit avgörande för oss. Jag tror att det är viktigt att ha en plats, säger Casper

Charlie utvecklar:

– Det viktigaste alla människor behöver är att bli bekräftade och sedda. På All Star Mission var det en äldre ledare som valde att bekräfta oss och du växer supermycket om någon tror på dig.

Charlie flyttade till Uppsala och gick bibelskola med inriktning på bibel, idrott och ledarskap. På det följde ett teamår med Krik och säsongerna som innebandyspelare i Hagunda IF.

– Innebandy var en satsning och livsstil. Där valde jag att dela min tro. Responsen jag fick var väldigt god.

Det handlar om att bygga relationer, förklarar han.

– Jag är öppen med min tro och berättar vad jag varit med om, utan att övertala och trycka på. Man behöver känna in den andra människan. Du delar din tro för någon annan, inte för att du själv ska få det sagt, säger Charlie.

Casper flyttade för fem år sedan till Stockholm och kom med i en hemgrupp i Filadelfia.

– Det var nytt för mig. Gruppen sågs en gång i veckan och fick mig att rota mig i församlingsgemenskapen.

Han ingår numera i församlingens arbete med unga vuxna.

Charlie och Casper Hellström fyller år.

I dag bor både Casper och Charlie på Tempus i Stockholm. Även om de har många likheter finns det också skillnader. Charlie är 190 centimeter lång och Casper är 177 centimeter.

Charlie: Jag är mer spontan och tar saker på uppstuds. Jag har närmare till känslor och tar gärna plats i det stora rummet.

Casper: Jag gillar att planera och strukturera och jobbar hellre i bakgrunden.

Födelsedagen firar de självklart ihop. Festen blir i Stockholm med familj och vänner utomhus.

– Vi ska ha tävlingar och utmaningar. Vi ska känna att det är bröderna Hellström som firar, säger Casper.

---

Casper Hellström och Charlie Hellström

  • Bor: Stockholm.
  • Familj: Mamma, pappa, två systrar och en bror.
  • Aktuella: Fyller 25 år den 11 juli.
  • Firar: Med familj och vänner. Lekar och utmaningar är planerade på temat “Vem kan slå Casper och Charlie i fysisk aktivitet och mentala utmaningar?”
  • Charlie önskar sig: En gitarr.
  • Casper önskar sig: Nya hörlurar.
  • Charlie om framtiden: Hoppas ha fru och vara småbarnsfarsa. Längtar att se människor växa inom elitidrotten, att få vara med och stärka prestation och välmående. I vilken roll får vara osagt. Vill också på ett naturligt sätt få fortsätta dela sin tro.
  • Casper om framtiden: Hoppas ha fru och några barn. Vill jobba i en miljö att påverka ungdomar positivt med träning, hälsa och psykologi, samt få vara trygg och ha ett uppdrag i församlingen.
  • Caspers favoritbibelord: Matt 7:12.
  • Charlies favoritbibelord: Fil 1:6.

---

Fler artiklar för dig