Jubilar

Hon är kreativ i sitt ledarskap

Frida Guldstrand: Jag är en “doer” som gillar att få saker att hända

Frivilligt engagemang i kyrkan är det finaste Frida Guldstrand vet. Sedan några år får hon betalt för att göra det hon gillar allra mest.
– Jag känner att jag är där Gud vill ha mig just nu, säger hon.

“Jag har haft möten hela dagen men är fri från 14:45.” Sms:et från Frida Guldstrand kommer som svar på en förfrågan om en intervju inför hennes 40-årsdag.

Det blir en intervju på telefon med kort varsel, något som passar Frida perfekt.

– Jag är en doer som gillar att få saker att hända, säger hon om sig själv.

Många bollar i luften

Det märks att hon tar stort ansvar och klarar av att ha många bollar i luften samtidigt. En projektledartyp som gillar att vara delaktig i det som sker.

Frida är ansvarig för Filadelfiaförsamlingen i Stockholms kreativa arbete och kommunikation/marknadsföring. Det är mycket som måste hinnas med, men hon klagar inte.

– Det är en stor förmån att få göra det jag brinner för. Jag är tacksam både till Gud och församlingen för möjligheten, säger hon och ger ett exempel:

– En utav mina uppgifter är att leda våra kreativa team. Inspirera, utmana och supporta. Just nu har vi team inom ljud, ljus, grafik, film och foto, koordinering, lovsång och livebild.

– Mina ledare och teammedlemmar gör verkligen ett fantastiskt jobb, framhåller hon.

Offensiv i pandemin

I arbetet ingår också att utforma de digitala gudstjänsterna, och ibland leder hon lovsången i dessa möten.

– Vi har upplevt att vi som församling ska kliva på under det här pandemiåret, säger hon. Människor behöver Jesus mer än någonsin!

– Därför har vi försökt vara kreativa med olika typer av sändningar online. Allt från lovsångskvällar, allsångskvällar till lovsångsstunder i hemmamiljö på Instagram.

– Vi kommer fortsätta att be om nya idéer! För alla som längtat efter den digitala “Fredagskören” så gör den comeback med ett par sånger nu under våren, avslöjar hon vidare.

Tänkte bli läkare

Entusiasmen går inte att ta miste på när Frida berättar. Hon har en glädje och energi som tycks smitta av sig på folk runt omkring.

Från början tänkte pastorsdottern från Småland bli läkare, men livet tog en annan väg efter flytten till Stockholm för femton år sedan.

– Jag kommer från en familj där vi höll på mycket med sång och musik och kyrkan har varit mitt andra hem.

Däremot var det inte självklart att hon skulle bli anställd i en församling:

– Jag sa till mig själv att jag aldrig skulle vara anställd i en församling. Jag har alltid älskat att vara frivilligt engagerad.

– Att utföra uppgifter för Guds rike utan tanke på egen vinning ger en speciell sorts välbefinnande. Det kan jag ibland sakna, uttrycker hon.

Bara i början

Men efter att ha varit ideell projektledare för påskföreställningen “72 timmar”, som blev en stark upplevelse, så fick hon för andra gången frågan om anställning i kyrkan.

– Då tackade jag ja och sålde min del av det bolag jag var delägare i. Det har jag inte ångrat. Jag är nu inne på mitt femte år, men det känns som om jag är i början av en lång resa.

– Hur länge jag kommer att stanna i den här tjänsten vet jag inte. Jag vill vara öppen för nya utmaningar och ber att Gud ska leda mig.

---

Fakta: Frida Guldstrand

  • Aktuell: Fyller 40 år den 30 april.
  • Gör: Ansvarig för det kreativa arbetet i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm.
  • Familj: Maken Jimi, döttrarna Leah, 10 år, Ellie, 7, och Penny, 6 år.
  • Bor: Villa i Bromma.
  • Uppväxt: Bott på flera platser, längst tid i Smålandsstenar i nio år.
  • Bibelord: Psalm 139.
  • Intressen: “Älskar att: leta fynd på Blocket, titta på Formel 1, färgglada kläder och när det är möjligt – att ha huset fullt med folk!”
  • Firar: Med den närmaste familjen. Större firande får vänta till senare.

---

Fler artiklar för dig