Familj

”Jag har blivit kallad Cherestina och Christian och allt däremellan”

I dag har Kerstin namnsdag och en av dem som kan fira är Kerstin Olsson, bland annat tidigare ordförande i Betelkyrkan på Hönö.

Grattis på namnsdagen, brukar du fira namnsdagar, dina eller andras?

– Nej.

Kerstin är en gammal svensk form av det latinska namnet Kristina, egentligen Christina, som betyder “den kristna”. Har du någon reflektion på hur det passar in på dig?

– Det är fint att mitt namn har den anknytningen. Min pappa blev varnad när han skulle registrera mitt namn hos myndigheterna i nuvarande Burundi, när jag var nyfödd. De sa till honom att det inte skulle gå att ändra. Och visst, Kerstin är ett konstigt namn utomlands. Jag har blivit kallad Cherestina och Christian och allt däremellan.

Vem är Kerstin Olsson om hon får säga det själv lite kort?

– Det är svårt att bedöma sig själv. Sammanhanget spelar stor roll för hur man uppfattas. Att vara Guds barn och hans vän, det är det allra viktigaste och något jag hoppas märks på olika sätt.

Vad händer i livet just nu för dig?

– Jag och min man Enar har just kommit tillbaka efter en sex veckor lång missionsresa i norra och östra Indien. För övrigt är vi engagerade i Betelförsamlingen på Hönö, där vårt stora böneämne just nu är att hitta en efterträdare till vår föreståndare/pastor och en barn- och familjepastor.

Fler artiklar för dig