Familj

”Mitt namn betyder ‘bofast’ men jag har flyttat 21 gånger”

I dag har alla som heter Bo namnsdag och en av dem som kan fira är Bo Jeppsson, ledare för Frälsningsarmén i Sverige.

Brukar du fira namnsdagar, dina eller andras?

– Det har inte blivit så. Vi firade inte hemma så då blev det ingen tradition. Sedan tror jag att det också berodde på att mina tre namn var så kallade namnsdagsnamn. Bo, Arne och Gustav. Som du ser så har jag namnsdag två dagar efter varandra! Mina syskon hade inte lika många namn.

Namnet Bo betyder enligt Wikipedia ”bofast”. Har du någon fundering på om detta ord passar in på dig, eller om det inte gör det?

– Egentligen lite roligt. Jag räknade ut att jag har flyttat 21 gånger under mitt liv.

Vem är Bo Jeppsson om han får säga det själv lite kort?

– En glad skåning som håller på Landskrona Bois och vill medverka till Guds rikes utbredande.

Vad händer i livet just nu för dig?

– I skrivande stund (veckan innan namnsdagen, reds anm.) sitter jag i Reykjavik på Island där jag deltar i en Nordisk ledarkonferens inom Frälsningsarmén. Annars så närmar sig sommaren och allt som följer med. Det kommer att bli konferenser, Almedalsvecka, konfirmationer, invigning av nya Frälsningsarméofficerare. Sedan hoppas jag få åka lite på min MC.

---

Fakta: Bo Jeppsson

  • Bo och Christina Jeppsson blev ledare för Frälsningsarmén Sverige-Lettland och respektive ansvarig för kvinnoarbetet i augusti 2021. De kom då närmaste från Frälsningsarmén i Danmark och Grönland där Christina var TC (Territorial Commander) och Bo var biträdande programchef.
  • I en artikel i tidningen Stridsropet från 2017 berättar Bo Jeppsson att han som ung höll på med alkohol och narkotika under några år på 1980-talet. Till slut insåg han att han var på väg åt fel håll i livet. Då gick han till Frälsningsarmén, där han varit med som barn, och gav sitt liv till Gud.

---

Fler artiklar för dig