Familj

Grattis på namnsdagen Joel Backman!

Joel Backman är pastor och föreståndare i Elimkyrkan i Eskilstuna, där han också lever tillsammans med sin hustru och deras tre barn. Joel är en uppskattad talare och skicklig skribent som regelbundet medverkar som krönikör i kristna tidningar. Och i dag den 13 juli har han dessutom namnsdag.

Grattis på namnsdagen!

– Tackar, tackar!

Brukar du fira namnsdagar, dina eller andras?

– Absolut! Det är något vi alltid gjorde när jag växte upp och som jag själv praktiserar i dag. Dessutom tycker jag att vi bör fira varandra så mycket som det går. Det är viktigt att visa uppskattning till sina nära och kära. Dessutom har min dotter Judith också namnsdag i dag så vi dubbelfirar.

Joel är ett hebreiskt namn, ursprungligen Jahuel, som betyder Jahve är Gud. Det är namnet på en av profeterna och en bok i Gamla testamentet. Har du någon fundering på hur dessa ord passar in på dig?

– Jag tror att orden passar in. Jag har alltid satt min tro högst i livet och försökt att göra prioriteringar efter den. Min morfar sade till mig innan han dog att ”Joel, du har namn som en profet” och det har jag burit med mig i livet.

Vem är Joel Backman, om han får säga det själv lite kort?

– Jag är make till Mathilda och pappa till Seth, Judith och Tom. Jag arbetar som pastor i Elimkyrkan i Eskilstuna som är en del av Equmeniakyrkan. Dessutom skriver jag böcker som utgår från min tro. När jag kopplar av sitter jag gärna och tittar på en bra fotbollsmatch eller spelar något underhållande tv-spel.

Vad händer i livet just nu för dig?

– Just nu är jag aktuell med min senaste bok Tio liv – Hur Jesus möter och bemöter den som är sjuk som finns utgiven på Semnos förlag.

Fler artiklar för dig