Familj

Babyboom i Arjeplog gladde församlingen under barnvälsignelse

Kölista med familjer till barnvälsignelsen

Från hösten 2019 till sommaren 2020 har det varit lite av en babyboom i Pingstförsamlingen i Arjeplog. Men på grund av corona har man inte kunnat samlas till barnvälsignelser så nu fanns det ett uppdämt behov av att samlas för att bära fram barnen inför Gud för att be om hans välsignelse.

Alla församlingens gudstjänster ställdes in under våren, men nu under hösten har församlingen börjat komma samman som vanligt – samtidigt som man håller restriktionerna så klart. En gudstjänst med barnvälsignelse planerades då snabbt in.

– Och då var det lite av en kölista med familjer som ville ha en barnvälsignelse för sina barn, berättar Rebecca Stålnacke, en av församlingsledarna och även förälder till Eddie som var med under söndagen. Hon fortsätter:

– Vi vill vara en församling där barnen känner sig hemma och alltid kan få komma och vara med. Vi är inte så många i samhället så därför är det jätteroligt när detta händer, men att det skulle vara fem familjer som skulle vilja ha en barnvälsignelse hade vi nog inte vågat hoppas på när året började.

– Barnvälsignelser har vi, men det är sällan flera barn på samma gudstjänst, fyller David Holmner i, även han församlingsledare i Pingstförsamlingen.

Två månader gammal

På plats var fem familjer med sex bebisar, varav två tvillingar, Isak och Elliot, samt minstingen Leia som bara är två månader gammal ännu.

– Här har hela gudstjänst-tiden ett fokus på barn och familjer där själva välsignelsen är höjdpunkten. Ofta blir det väldigt personligt för föräldrarna och det blir som en fest i församlingen. säger Olivia Karlberg som ledde gudstjänsten.

Fick äntligen sjunga för lillasyster

Med var också de övriga barnen i församlingen och Eva Karlberg som sjöng och vandrade “Lukasvägen” med blandade bibelberättelser om Jesus liv som engagerade medlemmarna i församlingen. Elin och Tom Söderberg framförde en solosång vilket även femåriga Minna Öjbrandt gjorde – en lycklig storasyster som hade tränat på sin sång sedan mars månad. Och som nu alltså fick sjunga den på sin lillasyster Julies barnvälsignelse.

Fler artiklar för dig