Familj

Monica Werner blir ny föreståndare i Södertörnkyrkan

Roger Stenzelius har i 18 år tjänat och arbetat som föreståndare och pastor i Södertörnkyrkan. I söndags avtackades han av församlingen. Nu blir Monica Werner ny församlingsföreståndare.

1 av 2

Roger Stenzelius har varit unik i sin bredd av kunskaper och i sina engagemang, berättar hans vänner. Förutom en skicklig förkunnare och bibellärare har han många praktiska och tekniska färdigheter, som kommit till nytta. Inte minst när församlingen flyttade in i en modern stor byggnad precis intill Huddinge pendeltågsstation. Där bedrivs olika verksamheter såsom konferensuthyrning, Second hand, LP- verksamhet, bibelskola och kafé. Roger kommer avgå som föreståndare men ändå finnas kvar i församlingens arbete på olika sätt.

Ny föreståndare är Monica Werner. Hon har senast arbetat som SO- och svenskalärare, men har tidigare varit föreståndare i Smyrnaförsamlingen i Älvängen och även arbetat som barn- och familjepastor i Västerås. Under 1990-talet var hon skolevangelist i Sollentuna Pingst. Monica beskriver sig själv som både pedagog och teolog.

– Jag har känt en kallelse att gå tillbaka till pastorsrollen. Det känns spännande. Jag har fått ett stort förtroende. Det känns både viktigt, allvarligt och roligt, säger Monica Werner, som sedan tidigare bor i Stockholmsområdet tillsammans med sin familj.

Fler artiklar för dig